Legea câinilor fără stăpâni nu lasă loc de tocmeală

| 12 sep, 2013

Să aplice legea și nimic mai mult. Legea care spune că poate fi eutanasiat un animal părăsit și care nu mai poate fi întreținut în limitele decenței, dar și legea care îi pedepsește drastic pe cei care vor măcelări și tortura animale.

Dinamica unor formatori de opinie fără scrupule în raport cu o populație insuficient educată în privința valorilor democratice și europene este aceea a fluxului și refluxului. Valul de simpatie și empatie populară la adresa lui Ionuț, ajutat pe alocuri de mass media care a pus umărul interesată mai degrabă în creșterea audienței, va face loc până la urmă altui val la fel de mare care vine din urmă, cel al simpatiei și empatiei față de Bobiță, cățelul de lângă bloc, care va muri în direct și la o oră de vârf, de foame sau de eutanasie, într-unul din lagărele municipale pentru canide fără stăpân.

Cu stabilimentele acestea, treaba e mai mult decât complicată. Fără fonduri arată, după cum am aspus, ca niște veritabile lagăre de exterminare, cu fonduri vor exacerba acuzele la adresa autorităților care cheltuiesc mai mult pentru un câine decât pentru un om. Opinia publică, amețită de acest du-te vino pro și contra, poate rămâne cu ideea că, până la urmă, totul se decide în stradă, cine strigă mai tare. De data asta au strigat cei înfuriați de moartea unui copil lăsat, atenție, fără supraveghere într-un loc public.

S-a dat o lege, bună-rea, în această privință. Ceea ce trebuie sa facă autoritățile cu câinii maidanezi și ce trebuie să facă românii, în general, este de acum foarte simplu. Să aplice legea și nimic mai mult. Legea care spune că poate fi eutanasiat un animal părăsit și care nu mai poate fi întreținut în limitele decenței, dar și legea care îi pedepsește drastic pe cei care vor măcelări și tortura animale. În legătură cu acest ultim detaliu, dincolo de încărcătura afectivă enormă în cazul băiețelului ucis, românii trebuie să înțeleagă, fără loc de interpretări, că prin noua lege nu s-a dat drumul la măcel. Unde-i lege nu-i tocmeală și, dacă aplicăm legea împotriva câinilor, trebuie să o aplicăm și împotriva celor care uită să fie oameni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 sep, 2013
luca
eu sunt de acord cu mihaela ar trebui ca acele ONG -care spun ca ajuta caini maidanezi sa nu se judece cu hingheri si cu statu si sa investeasca bani pe care ii primesc in adaposturi si in macare pt caini
12 sep, 2013
Marta
Asta e ultima fitza maidaneza, cum a fost copilul nesupravegheat. Cu o haita de 5 caini nemancati, copilul supravegheat si supraveghetorul erau raniti amandoi. Ideal, nu?! Nu mai dadea la televizor si scapau haitele de caini . Uite ca nu-s dispusa sa platesc constructia de adaposturi si maimutarelile, mai bine din impozitele alea dam burse copiilor saraci.
Mihaela esti cam dusa, daca-ti inchipui ca trebuie doar un biscuit uscat. Trebuie igiena, personal de intretinere si multe. La munca, sa ai de unde plati taxe, nu la predici pe bloguri!
12 sep, 2013
Mihaela
Marta, draguta mea, eu am serviciu, mamica, am 30 de ani de munca. Egoismul si veninul din sufletul tau, te-a facut sa nu citesti predica pana la capat. Ca si tine, multi au spus ca nu vor sa dea nimic pentru caini. Eu le sugeram ONG-rilor sa isi faca singuri adaposturi, cu sprijinul celor care ii mai sponsorizeaza pe ei, iar primariile sa ii ajute cu terenuri in afara oraselor. Un biscuite. Ti se pare aberant? Mai citeste odata sa vezi cine am zis sa vina cu un biscuite: oamenii saraci, obisnuiti, amarati, dar care din putinul lor vor fi destui dispusi sa treaca pe la ei. Biscuitele era metafora pentru putinul pe care ei ar fi dispusi sa-l imparta. Eu stiu cum se creste un caine, pentru ca am 3 caini, dar locuiesc la casa.Si am si multe alte animale domestice, asa ca despre viata la tara si cum se cresc animalele, iti pot oferi lectii. Stai calma, nimeni nu trage de portofelul tau sa donezi ceva cainilor. Si sunt de acord ca sa fie rasplatiti copiii cu burse, iar banii publici sa nu mai fie furati de smecheri.
12 sep, 2013
Mihaela
continuare... . Sau se afirma ca OMUL este stapanul animalului. OARE? Cine a facut omul si cine a facut animalul? Nu toti suntem creatiile lui Dumnezeu? Tot ce exista in jur are un rost. Omul NU este stapanul pamantului. Este un proprietar (pe termen limitat), un responsabil, un conducator, lasat sa vegheze ca lucrarea lui Dumnezeu sa fie asa cum a hotarat EL. I-a ingaduit sa ucida animale sau pasari ca sa se hraneasca (nu pentru distractie, nu ptr placere), i-a lasat animale care sa-l ajute sa munceasca, sa lucreze pamantul. Iar din multimea aceasta de animale si pasari, OMUL a ales cateva pe care le-a domesticit.Cand a inceput sa capete simtul proprietatii, avea nevoie de un paznic, care sa-I apere vitele, casa, gradina, de alte animale salbatice(dar care si ele au rostul lor in natura, rost hotarat tot de Dumnezeu). Si OMUL a ales CAINELE. De cate mii de ani slujeste acest animal omul? CAINELE este un animal DEPENDENT de OM. Cand il arunci in strada, el nu poate merge sa lucreze sa isi castige hrana, nu poate cumpara din supermarket mancare, nu gaseste animale salbatice pe strazi cu care sa se hraneasca. Ce sanse are? Si lor le e foame si ei au pui sa-I hraneasca. Sa fie dusi in adaposturi permanente, sa fie tinuti acolo,sterilizati, ingrijiti, hraniti (eutanasiati doar cei bolnavi, agresivi). Acesti caini, de talie mare NU pot fi tinuti in apartamente, dar ORICE om cu suflet poate merge la adapost cu un biscuite in geanta. Pot vizita cainii ca pe animalele de la Zoo, impreuna cu copiii. Daca o femeie de la tara poate hrani din pensia ei de 2-300 lei un caine, ii rupe din painea ei sau din bucata ei de mamaliga o bucatica, poate ca si acolo, in orase, exista oameni cu suflet, oameni cu dare de mana, care ar putea sa-I ocroteasca fara sa-I ia acasa, doar sa se intereseze de ei, sa-I verifice si sa le duca si lor niste saci cu hrana uscata. Asta ar trebui sa faca ONG-rile (cu sprijinul autoritatilor). Propriile lor adaposturi!!!! Sa poata justifica cheltuielile cu
12 sep, 2013
Mihaela
Suntem noi oamenii, stapanii animalelor? Suntem noi niste stapani buni si drepti? Suntem noi Oamenii ROBII lui DUMNEZEU???? Este Dumnezeu stapanul nostru? Cum ne-a pedepsit Dumnezeu – Stapanul, pe noi pacatosii? De ce a trebuit sacrifice El pe FIUL lui pentru noi Oamenii, cand putea sa ne mai dea un potop sau sa ne parjoleasca cu focul? De ce IIsus – Imparatul a ales sa sufere si sa moara pentru oameni, cand putea cu puterea lui sa ne distruga si a aleaga orice alta specie sa stapaneasca pamantul ? Daca stim si cunoastem cum TREBUIE sa se poarte un STAPAN cu supusii lui, atunci noi Oamenii de ce facem altfel? Sunt situatii in care acet popor se bate cu pumnul in piept si spune ca suntem un popor crestin, cu frica de Dumnezeu. Spunem doar din gura. Unii cred ca daca isi atarna o cruce de 10kile de aur la gat, sunt extrem de buni la suflet si credinciosi din cale afara. Altii cred ca un preot este cel ce propovaduie cuvantul Domnului, dar el apare la TV si spune sa ducem cainii in rezervatii de ursi sa sa manance intre ei. Oamenii s-au impartit in doua tabere, fiecare aruncand cuvinte grele celuilalt. Apoi iti amintesti ca s-a scris ca sfarsitul lumii este aproape si cred ca omenirea isi merita soarta. Nimeni nu doreste intr-un oras caini(sau orice alt animal) abandonat pe strada, nimeni nu doreste sa fie muscat de caini(dar nici lovit cu parul in cap de semenii lui, ca sa-I smulga portofelul, ptr ca atat omul cat si animalul reactioneaza la fel cand este infometat). Dar amenintarea rasei umane nu vine de la caini. Prin aceasta lege se face intr-adevar un masacru. In acest mod nu sunt pedepsiti cu moartea VINOVATII adevarati, cainii sunt facuti TAPI ISPASITORI de adevaratii vinovati de tragediile care s-au intamplat. Aceasta lege nu pedepseste vinovatii, ei raman bine mersi, bucurosi ca lumea nu vine sa-i linseze. Se fac polemici despre cine este mai important, omul sau animalul. Sau se afirma ca OMUL este stapanul animalului. OARE? Cine a facut omul si cine a f
15 sep, 2013
ion
a.....
12 sep, 2013
Nico
Oamenii au uitat a fi oameni!!Trist!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ