Legea ce obliga televiziunile să aibă săptămânal emisiuni culturale, respinsă la cererea lui Traian Băsescu

| 05 noi, 2013

Senatul a respins, marţi, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, o lege care obliga radiodifuzorii să rezerve săptămânal cel puţin 120 de minute pentru emisiuni sau ştiri cu conţinut cultural sau educativ.

Comisia pentru cultură a Senatului a recomandat plenului respingerea cererii de reexaminare a şefului statului şi adoptarea iniţiativei pentru modificarea Legii 504/2002 a audiovizualului aparţinând deputatului PNL Mirel Taloş, în varianta transmisă spre promulgare, însă raportul acestei comisii a întrunit în plen 91 de voturi "împotrivă", doar 10 voturi "pentru" şi şase abţineri.

Proiectul de act normativ stabilea, de asemenea, obligaţia ca radiodifuzorii care difuzează programe de televiziune specializate în ştiri să rezerve săptămânal cel puţin 30 de minute pentru acelaşi tip de emisiuni.

Prin cererea de reexaminare, formulată în ianuarie 2012, preşedintele Traian Băsescu solicita respingerea acestei iniţiative legislative, deoarece "impunerea unor condiţii şi limite în ceea ce priveşte conţinutul programelor furnizate de radiodifuzori nu este oportună, limitând liberatatea presei".

Anterior votului dat în Senat în calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a hotărât să respingă cererea de reexaminare a preşedintelui şi să menţină legea în forma trimisă spre promulgare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ