Legea de aprobare a Ordonanţei 9, adoptată în plenul Senatului

| 06 mar, 18:22

Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative a fost adoptat luni în plenul Senatului cu 64 de voturi pentru şi 41 împotrivă, în forma Guvernului.

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială, sesizată pe fond, a propus raport de admitere cu amendamente respinse, a menţionat în cadrul dezbaterilor senatorul PSD Ion Rotaru, preşedintele comisiei.

Senatorul Traian Băsescu a precizat că PMP va vota împotriva acestei legi de adoptare a Ordonanţei 9. 'Vreţi să suspendăm cu totul disciplina în finanţele publice locale? (...) Abia s-a făcut puţină rigoare în utilizarea banilor publici în administraţia locală şi centrală', a declarat Traian Băsescu în plenul Senatului. El i-a îndemnat pe senatori să nu facă 'un pas înapoi' prin adoptarea acestei ordonanţe.

La rândul său, senatorul PNL Carmen Hărău a susţinut că articolul 5 din Ordonanţa 9 anunţă practic disponibilizări în administraţie. 'Sper că nu intenţionaţi să daţi foc la ţară ca să vă ţineţi de cuvânt', a spus ea, adresându-se reprezentanţilor PSD şi ALDE. Carmen Hărău a făcut un apel către senatori, în numele PNL, să nu voteze 'această trăsnaie'.

Senatorul UDMR Cseke Attila a afirmat că Ordonanţa 9 are şi câteva prevederi legate de creşteri salariale pe care Uniunea le salută. El a ridicat totuşi problema articolului 5 din actul normativ, în care se spune că numărul maxim de posturi din autorităţi şi instituţii publice se va stabili cu condiţia acoperirii integrale a salariilor pe anul în curs, în limita cheltuielilor de personal. Parlamentarul UDMR a întrebat în plenul Senatului dacă s-a făcut o analiză a acestei situaţii, ca nu cumva să se facă ulterior disponibilizări.

Grupul USR a anunţat că nu susţine această ordonanţă. Senatorul USR Raluca Presadă a declarat că OUG este 'o altă ordonanţă de urgenţă a Guvernului Grindeanu care aruncă România în haos' şi care 'duce la o cheltuire nesăbuită a fondurilor publice'.

Senatul a votat legea de aprobare a OUG 9/2017 în calitate de primă Cameră sesizată.

Tag-uri: Ordonanta 9, senat
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ