Legea privind comasarea AVAS cu APAPS, promulgată de Traian Băsescu

| 25 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, astăzi, mai multe legi, printre care şi pe cea privind reorganizarea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) prin comasarea prin absorbţie cu Autoritatea pentru Privatizarea şi Administrarea Participaţiilor Statului (APAPS).

Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 23/2004 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare prin comasarea prin absorbţie cu Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului.

La începutul lunii iunie, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind unele măsuri de reorganizare a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) prin comasarea prin absorbţie cu Autoritatea pentru Privatizarea şi Administrarea Participaţiilor Statului (APAPS).

Proiectul de act normativ pentru modificarea şi completarea OUG 23/2004 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB) prin comasarea prin absorbţie cu Autoritatea pentru Privatizarea şi Administrarea Participaţiilor Statului (APAPS) a fost adoptat cu 217 voturi ''pentru'', 51 ''împotrivă'' şi patru abţineri, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.

Acesta are ca obiect de reglementare introducerea unor modificări şi completări ce decurg din statutul instituţiei, respectiv acela de instituţie publică, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului şi coordonarea ministrului Economiei.

Principalele modificări se referă la schimbarea numelui instituţiei din Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) în Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), în toate actele normative în vigoare, la reducerea numărului de vicepreşedinţi de la 4 la 3, precum şi la definirea modului de înregistrare în contabilitate a sumelor obţinute din valorificarea creanţelor.

Totodată, se prevede includerea prevederilor referitoare la coordonarea activităţii AASS care este asigurată de ministrul Economiei, sprijinit de un Consiliu de Supraveghere şi Îndrumare a activităţii AAAS, format din 5 membri, respectiv câte un reprezentant al Ministerului Economiei, care va îndeplini rolul de preşedinte, al Ministerului Justiţiei, al Secretariatului General al Guvernului, al Ministerului Educaţiei Naţionale şi al Ministerului Finanţelor Publice, desemnarea sau revocarea acestora făcându-se prin ordin al conducătorilor instituţiilor respective.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ