Legea Salarizării a fost blocată. Vezi motivul

| 11 feb, 16:19

Cu toate ca proiectul Legii Salarizarii a fost finalizat deMinisterul Muncii, care a propus trei variante pentru analiza, proiectul nu intra inca in dezbatere publica, intrucat discutiile s-au blocat la capitolul cheltuieli.

 

Ministerul de Finante nu poate acorda mai mult de 20 de miliarde de lei pentru urmatorii patru ani, pentru cresterile de salarii sau corectii care trebuie facute, suma fiind mai mica decat cea solicitata de sindicalisti.
In cazul suplimentarii fondurilor, termenul de aplicare va fi prea mare. Pana saptamana viitoare Guvernul trebuie sa aleaga cea mai buna varianta, marti fiind programate noi discutii cu sindicatele. In cazul in care bugetarii nu primesc salariile cerute, sindicatele anunta ca vor boicota discutiile. O alta problema il vizeaza pe seful statului, aflat in varful piramidei salariale. Daca raportul intre cel mai mic salariu de 1.250 de lei si cel mai mare salariu, cel al presedintelui, se va mentine la 1 la 15, atunci seful statului va fi pus in situatia de a accepta un venit mai mic cu aproximativ 2.000 de lei.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ