Leonard Orban a fost numit preşedintele CA al Institutului European din România

| 29 noi, 2013

Fostul comisar european Leonard Orban a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România, potrivit unei decizii semnate vineri de premierul Victor Ponta.

În actul normativ, publicat în Monitorul Oficial, se mai arată că în CA al Institutului European din România au mai fort numiţi de premier, în calitate de membri, Vasile Puşcaş, Aneta Bogdan, Dan Oancea şi Răzvan Teodorescu, notează Agerpres.

Consiliul de Administraţie al IER este format din nouă membri, numiţi conform dispoziţiilor art. 8 din OG 15/1998 privind Institutul European din România, cu modificările şi completările ulterioare.

Preşedintele CA împreună cu patru membri sunt numiţi de primul-ministru, la propunerea secretarului de stat care coordonează Departamentul pentru Afaceri Europene. Academia Română, Parlamentul României, prin Comisia pentru Afaceri Europene, confederaţiile sindicale şi organizaţiile patronale reprezentative la nivel naţional desemnează câte un membru al CA.

Institutul European din România (IER) şi-a lansat activităţile în ianuarie 2000, fiind o organizaţie înfiinţată cu scopul de a furniza suport factorilor de decizie în cadrul procesului de negociere a aderării României la Uniunea Europeană. Activitatea IER a debutat ca un proiect PHARE, având iniţial 22 de angajaţi.

După 1 ianuarie 2007, ca urmare a aderării României la UE, IER s-a reorientat din punct de vedere strategic către noile priorităţi ce decurg din asumarea statutului de ţară membră a Uniunii Europene. Aceste priorităţi se referă în mod special la rolul, poziţiile şi posibilele alianţe pe care România le-ar putea asuma pe scena europeană.

Actualmente, IER funcţionează ca o instituţie publică aflată în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ