Lia Olguţa Vasilescu: Craiova a intrat în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană

| 10 mai, 2013

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, vineri, cu prilejul Zilelor "Mihai Viteazul" că municipiul Craiova a intrat în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Oraşul se va bate pentru acest titlu cu Timişoara, Iaşiul, Cluj-Napoca şi Aradul.

"Profit de Zilele "Mihai Viteazul" pentru a face anunţul oficial că şi Craiova a intrat în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, aşa cum a fost Sibiul acum câţiva ani. Ştiu că va fi o competiţie dură. Până la acest moment au intrat în competiţie Timişoara, Iaşiul, Cluj-Napoca, Aradul şi, începând de azi, şi Craiova, dar avem foarte multe argumente solide", a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a subliniat că această competiţie este de durată, însă orice efort şi orice investiţie în cultură merită, iar municipalitatea a început din acest an să mărească bugetul instituţiilor de cultură din Craiova.

"Practic, titlul de Capitală Culturală Europeană pentru România va fi în anul 2021. Noi trebuie să fim gata cu dosarul şi va urma o etapă de preselecţie până în anul 2015, dar orice efort merită. Va trebui să facem investiţii mai mari în cultură şi am început deja: bugetul instituţiilor de cultură din Craiova a fost mărit începând din acest an şi, probabil, că va creşte, pentru că până la urmă orice investiţie pe care o facem în cultură nu este suficientă aşa cum ne-am dorit noi să fie, dar câştigând titlul de Capitală Culturală Europeană automat vom beneficia de alte fonduri din partea UE", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu.

Primarul a precizat că atu-urile municipiul Craiova în această competiţie sunt instituţiile culturale cu tradiţie, Festivalul Internaţional "Shakespeare", iar din acest an se va organiza şi un festival medieval în cadrul căruia se va simula Bătălia de la Călugăreni şi se va organiza un carnaval al dansului şi costumelor.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ