Liberalii au mari probleme cu selecția cadrelor

| 28 ian, 2014

Evoluția politică și mai ales felul în care liberalii au găsit de cuviință să-șipropună oamenii pe diverse funcții, de când au ajuns la putere, ne trimite cu gândul la gluma cu credinciosul care se ruga la Dumnezeu să câștige la loto. Din păcate, rămânem cu gândul dar nu și cu bună-dispoziția...

Gluma arhicunoscută povestește cum la un moment dat divinitatea, excedată de rugămințile insistente ridicate zi de zi de credicincios, se răstește cumplit la acesta: Dar omule, cumpără măcar un bilet la Loto! Ei, da. Vorba veche spune că Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă-n traistă. Cam așa și cu liberalii noștri. Au câștigat alegerile, în urma unei inspirate alianțe cu social-democrații, nimic de spus. Dar ar mai fi fost nevoie să și cumpere un bilet de loterie, în sensul că ar fi trebuit desigur să aibe și oamenii potriviți sau, măcar, inspirația necesară pentru a-i selecta mai bine.

Prea numeroase au fost ocaziile în care PNL a ridicat mingi la fileu pentru Traian Băsescu și ai lui, insistând pentru nominalizarea unor personaje despre care și un orb ar fi spus că se vede cu ochiul liber că vor fi atacați în Justiție. Deh, se spune că de unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Ne îndoim însă sincer că ar fi intrat liberalii onești în sac. Ceea ce lipsește din PNL, mai degrabă, este mintea și bunul-simț obligatorii pentru a face alegerile și propunerile potrivite.

Ultima trăznaie, în sensul argumentației de mai sus, ne-ar fi făcut să râdem...dacă se întâmpla în tabăra adversă. Cum s-a întâmplat în ograda celor de care soarta politică a cărora și-au legat aproape toți românii speranțele de viitor, rămânem cu suspinul întristarea. Să ne întrebăm deci, în același sens al interogației de mai sus, prin ce minune le va veni și liberalilor mintea cea de pe urmă a românului, singura care îi va mai împiedica poate pe viitor să mai propună candidați precum Mihai Szeplekan, favoritul PNL pentru funcția de secretar de stat la Interne, în locul lui Constantin Chiper. Numele lui Szeplekan a fost amintit în 2010 într-un dosar de proxenetism, alături de al fostului deputat PDL de Cluj, Petru Călian. Dar chiar nu s-au mai înscris în partidul acesta și oameni așezați, fără secante la Justiție? Că stăm și ne crucim, în timp ce Traian Băsescu își freacă mânuțele fericit de așa dovezi de ”pricepere” politică.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 ian, 2014
cantautor
da de ce nu te "crucesti "tu de urmatoarele...

Premierul Victor Ponta l-a numit pe fostul sau consilier, prefectul judetului Gorj, Claudiu Teodorescu, in functia de secretar general adjunct la Ministerul Justitiei, iar in locul acestuia Guvernul l-a pus prefect pe Alin Vacaru, care, intr-o perioada, a lucrat ca sef de sala la un cazinou din Targu Jiu. Potrivit actelor normative publicate luni in Monitorul Oficial, numirile s-au facut prin detasare, ceea ce a presupus o combinatie intreaga de angajari si demisii in administratia publica, in numai cateva zile. De mentionat ca premierul detine, din anul 2006, o cabana care a apartinut familiei lui Claudiu Teodororescu, in judetul Gorj, unde Victor Ponta isi are si circumscriptia ca deputat.

astea sunt cadre "calificate" nu...?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ