Lider PNL Iași: ”AUR este o grupare de factură neofascistă, cu un discurs instigator la ură!”

| 07 mai, 20:16

Prim-vicepreședintele PNL Iași Alexandru Muraru atacă dur partidul lui George Simion și Claudiu Târziu și susține că în România AUR este considerată „o grupare de factură neofascistă”, cu un discurs ce instigă la ură. Declarația deputatului PNL apare în contextul în care AUR a anunțat recent că va participa la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova.

 

"Cetățenii Republicii Moldova și autoritățile trebuie să știe că în România, AUR este o grupare de factură neofascistă, cu un discurs instigator la ură. Încercarea de a accede în Parlamentul Republicii Moldova este o tentativă de a vulnerabiliza și altera și mai mult mediul politic de peste Prut, ceea ce ar servi interesului unor forțe din Est(...). Adevăratul proiect al AUR peste Prut este de fapt acela de a denatura drumul europenizării Republicii Moldova. Această formațiune politică, prin reprezentanții săi, a alterat democrația din România, a instigat permanent la ură și la violență, iar de la tribuna Parlamentului s-au făcut declarații antisemite, xenofobe, de elogiere a criminalilor de război”, consideră deputatul PNL Alexandru Muraru.
Liberalul spune că, în România, AUR a adunat un cumul de factori „care să-l scoată în afara legii”: „Este de așteptat că același comportament îl va avea și peste Prut. Cetățenii republicii Moldova si autoritățile trebuie să știe că, în România, AUR nu a avut absolut nicio contribuție în Parlament, este un partid care se hrănește din ură și care contribuie la destabilizarea societății, ceea ce ar servi interesului unor forte din Est”, transmite Alexandru Muraru.
Deputatul liberal acuză că AUR nu reprezintă valorile unionismului, ci „valorile autohtonismului naționalist care ne îndepărtează de Europa Occidentală”.
Liderii AUR au anunțat în urmă cu două zile că vor participa la alegerile parlamentare din Republica Moldova.
„Anunț participarea AUR la alegerile parlamentare de la Chișinău. Suntem cu aceeași siglă și cu aceeași denumire, începând de săptămâna trecută, înregistrați în Registrul Partidelor Politice de la Chișinău. Este pentru prima oară în istoria celor două state când un partid există pe ambele maluri ale Prutului. Vrem să avem parlamentari AUR, parlamentari unioniști, în ambele parlamente”, a anunțat miercuri, co-președintele AUR George Simion.

 

Tag-uri: aur, lidl PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ