Lider sindical ROMATSA: Nu se poate evita greva generală

| 24 aug, 21:54

Negocierile sindicaliștilor de la ROMATSA cu conducerea companiei și ministrul Transporturilor s-au încheiat fără niciun rezultat. Liderii de sindicat susțin că în aceste condiții nu există vreo soluție pentru evitarea declansării grevei generale, începând cu 1 septembrie.

”A fost o ședință tesionată, din păcate nu am găsit înțelegere, cel puțin în această zi, aici la minister. În loc să găsim o soluție de pace, să închidem acest conflict, să nu ajungem la grevă generală, am fost supuși de față cu domnul ministru, la nenumărate amenințări făcute de directorul general Stanciu și de către celălalt general Stoicescu care ne amenință. Din păcate, cu acești oameni și în aceste condiții nu există nicio posibilitate să putem evita, cel puțin în acest moment, greva generală”, a declarat liderul sindical Gabriel tudorache, la finalul întâlnirii. 

”I-am explicat domnului ministru, singura soluție pe care o avem în acest moment este să închidem un contract colectiv de muncă pe care să-l înregistrăm la ITM, (...), dar din păcate, cu asemenea, oameni, cu asemenea amenințări, su asemenea perosane care nu fac altceva decât să ne terorizezeîn fiecare zi, este imposibil și nu mai avem încredere să putem să mai negociem, reiterând inclusiv faptul că toate înțelegerile pe care le-am avut, inclusiv cu domnul ministru, nu s-a ținut cont de ele. Din păcate, în această situație, noi nu avem decât să cerem sprijinul societății civile și al tuturor celor care în acest moment realizează ce se întâmplă, pentru că nu este numai situașia noastră. Efectiv ne luptăm cu un sistem bolnăvicios care ne-a adus în această situație”, a mai spus Gabriel Tudorache. 

Și sindicalistul Florin Diaconu a subliniat că este vorba despre o problemă foarte serioasă, întreaga situație de la ROMATSA putând pune în pericol viețile pasagerilor. 

”Aici este o problemă de viață și de moarte. Gândiți-vă că este vorba despre pasageri care zboară și crae în orice clipă pot să pățească ceva dacă un controlor de trafic aerian are un pic mintea rătăcită din cauza acestui stres sau a acestui conflict”, a spus Florin Diaconu. 

Gabriel Tudorache a precizat că tensiunile de la ROMATSA au consecințe și asupra familiilor sindicaliștilor, copilul acestuia fiind atacat pe stradă. 

”Copilul meu a fost atacat pe stradă. Nu știu, nu am apucat să vorbesc cu el. Acești domni mint cu nerușinare. Atacă familiile. (...) Acești oameni ne pun efectiv viața în pericol”, a declarat 
Tudorache. 

Totodată, Olimpia Zamfirescu, reprezentant sindical, suține că a fost acuzată de sabitaj de un director al ROMATSA, chair de față cu ministrul Transporturilor. 

”Astăzi, de față cu ministrul, domnul Stoicescu m-a acuzat de sabotaj. Eu sunt un salariat ROMATSA care îmi fac treaba și pe lângă asta sunt reprezentant sindical, iar pentru acest lucru, fără îmi aduce la cunoștință altceva, a declarat că mă acuză de sabotaj”, a declarat reprezentantul sindical.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 aug, 07:40
Doina
oferta
Caut Parteneri in Retea Marketing ! Alaturi de mine si echipa din care fac parte, ai oportunitatea de a-ti suplimenta veniturile ! Incheiati imediat contract legal de comision si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Nu este un job, ci o afacere. Activitatea o veti desfasura acasa la dumneavoastra de la calculatorul personal. Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - varsta minima 18 ani - rabdare - seriozitate. Nu este necesara experienta. Oferim pregatire si suport profesional pana in punctul in care veti reusi sa va descurcati singur in aceasta activitate profesionala! Oferim si cerem seriozitate maxima. Solicitati acum detalii , cu textul INFO, la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ