Liderii PSD, campionii amenzilor şi criticilor pentru declaraţii discriminatorii

| 22 noi, 20:09

Acuzaţíile de antisemitism şi remarcile jignitoare la adresa originii germane a lui Klaus Iohannis nu sunt o noutate pentru liderii PSD. Liviu Pop, Darius Vâlcov şi Olguţa Vasilescu au ajuns în atenţia instituţiilor antidiscriminare, dar au provocat şi reacţii internaţionale de condamnare pentru astfel de declaraţii.

Pe 20 octombrie, 22 de membri ai Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, reprezentând 11 state membre – printre care Germania și Ungaria – au semnat o moțiune prin care cer o investigație asupra modului în care România își protejează minorităție.

Documentul vorbeşte despre ”atacuri sistematice” și ”insulte colective țintite” împotriva minorității germane din partea unor ”reprezentanți de rang înalt ai PSD și a mass-media apropiate de guvern”, potrivit g4media.ro. Moțiunea citează în acest sens atacurile lui Liviu Pop, președintele Comisiei pentru Educație din Parlament sau ale lui Darius Vâlcov, consilier al premierului Dăncilă.

La începutul lunii septembrie, Darius Vâlcov, considerat eminenţa cenuşie a guvernului, a postat pe facebook un clip video care îl prezenta pe Klaus Iohannis în postură de nazist. Gestul i-a adus o amendă de 2.000 din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru "Fapta de a sugerea că Forumul Democrat al Germanilor din România reprezintă o organizaţie nazistă, sub semnul svasticii era pus semnul de egalitate între Grupul Etnic German, organizaţie fascistă din timpul celui de-al doilea Război Mondial, şi Forumul Democrat al Germanilor, constituie faptă de discriminare. De asemenea, materialul video sugerează că preşedintele României este liderul unei organizaţii naziste", se arată în decizia CNCD în privinţa lui Vâlcov.

Şi fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, s-a ales cu un avertisment din partea aceleiaşi instituţii, pe motiv că afirmaţia sa despre Forumul Democrat al Germanilor ca şi continuator al unor organizaţii naziste, constituie faptă de discriminare.

În august, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat într-o emisiune TV, referindu-se la protestele din 10 august, "Ca neamţ, să vorbeşti de gazare trebuie să ai mult curaj" (referindu-se la intervenţia împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei - n.r.)

În septembrie, Ambasada Germaniei a condamnat acuzaţiile lipsite de orice fundament şi pentru care nu există justificare.

Tag-uri: antisemitism
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ