Liderii REPER acuză crearea unui ''dezastru'' la TAROM şi cer coaliţiei PSD-PNL să îşi asume responsabilitatea

| 08 iul, 19:06

Partidul REPER susţine că la TAROM a fost creat "un dezastru" ca urmare "a incompetenţei şi clientelismului promovate de coaliţia PSD-PNL în gestionarea companiilor de stat" şi solicită social-democraţilor şi liberalilor să îşi asume responsabilitatea.

 

"Ceea ce vedem astăzi la TAROM este rezultatul unui management dezastruos şi al deciziilor eronate luate de coaliţia PSD-PNL. Este revoltător să constatăm că, după ani de zile în care au transformat TAROM într-un cuib de nepotism şi ineficienţă, acum vin cu soluţii simpliste şi populiste. PSD, ca lider al coaliţiei, poartă principala vină pentru situaţia actuală. Dar nu putem ignora complicitatea PNL, care, din poziţia de partener de guvernare, a acceptat şi a perpetuat practicile nocive ale PSD. Este dezamăgitor să vedem cum un partid care se pretinde liberal a abandonat principiile economiei de piaţă şi ale managementului eficient în favoarea menţinerii puterii cu orice preţ", a declarat copreşedintele REPER Dragoş Pîslaru, într-un comunicat de presă.
Potrivit acestuia, "declaraţiile recente ale ministrului Grindeanu sunt o încercare patetică de a arunca vina pe angajaţi, când de fapt întreaga coaliţie de guvernare este responsabilă pentru haosul creat".
"Este ironic să auzi despre 'eliminarea haosului' de la cei care l-au instituit şi perpetuat", a adăugat Pîslaru.
REPER afirmă că, sub guvernarea coaliţiei PSD - PNL, TAROM a continuat să fie "un focar de clientelism politic", cu angajări "netransparente" şi contracte "păguboase". Partidul consideră inacceptabil ca o companie strategică precum TAROM să rămână o povară pentru bugetul de stat, acumulând pierderi an după an.
"Cerem coaliţiei PSD-PNL să îşi asume responsabilitatea pentru dezastrul creat la TAROM şi să permită implementarea unui plan real de redresare. Acest plan trebuie să includă: depolitizarea completă a managementului, inclusiv a consiliului de administraţie, şi numirea unei echipe de profesionişti prin concurs transparent: modernizarea urgentă a flotei pentru a reduce costurile de operare şi a creşte eficienţa; optimizarea rutelor şi a programului de zbor în funcţie de cererea reală de piaţă; îmbunătăţirea calităţii serviciilor pentru a redeveni competitivi; renegocierea contractelor colective de muncă pentru a alinia salariile la performanţa economică a companiei", a explicat liderul REPER.
La rândul său, copreşedintele REPER Ramona Strugariu susţinut că, până când coaliţia PSD-PNL nu va înceta să trateze TAROM şi alte companii de stat ca "pe propria feudă electorală", nu se poate spera la o îmbunătăţire reală. "Este timpul ca această companie-simbol a României să fie salvată şi transformată într-un transportator aerian modern şi eficient", a evidenţiat ea.
Liderii REPER anunţă că partidul va monitoriza îndeaproape evoluţia situaţiei de la TAROM şi va continua să militeze pentru o gestionare profesionistă şi transparentă a companiilor de stat.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ