Liderul CNS, protest la Budapesta împotriva regionalizării României

| 25 mai, 2013

Liderul Consiliului Naţional al Secuilor, Balazs Izsak, a protestat la Budapesta faţă de planurile României de a schimba sistemul de administraţie publică.

Balazs Izsak a declarat că planurile "în forma lor actuală nu trebuie implementate" şi a insistat că schimbările vor însemna o încălcare a prevederilor europene privind minorităţile etnice şi limbile regionale.

Totodat, el a spus că dacă va fi făcută o nouă împărţire regională, Ţinutul Secuiesc ar urma să fie integrat într-o regiune în care proporţia ungarilor este sub 30 la sută. "Acest lucru trebuie împiedicat prin toate mijloacele democratice, non-violente", a declarat el.

Organizaţia secuiască intenţioneazăsă lanseze o campanie de strângere de semnături şi propune Uniunii Europene să acorde mai multă atenţie regiunilor care sunt diferite de cele învecinate lor din punct de vedere etnic, cultural, religios sau lingvistic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ