Lidia Simon, românca despre care vorbesc astăzi toţi americanii

| 22 apr, 2014

Romanca Lidia Simon a castigat astazi Maratonul de la Boston la categoria de varsta 40+, la cursa care a comemorat un an de la tragedia teribila de la maratonul precedent, cand trei spectatori au fost ucisi intr-un atentat terorist, iar alte 264 de persoane au fost ranite, 12 dintre ele suferind ulterior amputari de membre.

La maraton au luat startul 36.000 de participanti, iar aproximativ 10.000 de forte de ordine au asigurat securitatea pe timpul cursei, potrivit sport.ro.

Lidia Simon, 40 de ani, a alergat astazi pentru culorile Statelor Unite.

Atentatele de anul trecut au transformat in cosmar aceasta cursa extrem de populara, care a atras in centrul orasului mii de spectatori pentru a incuraja participantii.

Doua bombe artizanale amplasate in oale sub presiune au explodat aproape simultan in apropierea liniei de sosire, cu putin timp inainte de ora 15.00 (18.00 ora Romaniei), provocand moartea a trei spectatori, intre care un baietel in varsta de opt ani, si ranind 264 de persoane, dintre care aproximativ 12 au suferit ulterior amputari de membre.

Bombele ascunse in ruscacuri au fost amplasate de doi frati musulmani de origine cecena care locuiau in Boston, identificati dupa cateva zile.

Cel mai mare dintre ei, Tamerlan Tarnaev, in varsta de 26 de ani, a fost ucis la 19 aprilie, dupa o cursa de urmarire cu politia. Fratele sau mai mic, Djohar, in varsta de 20 de ani, a fost arestat, grav ranit, cateva ore mai tarziu.

Student, el a fost naturalizat american in 2012 si parea ca s-a integrat in societate.

"Guvernul american ucide civilii nostri nevinovati. Nu pot suporta sa vad acest rau ramas nepedepsit. Noi, musulmanii, suntem un singur corp, faceti rau unuia, ne faceti rau tuturor", a scris pe barca in care a fost gasit.

Procesul sau va incepe la 3 noiembrie. El este inculpat in principal pentru folosirea unei arme de distrugere in masa care a provocat moartea si atentat in spatiul public. Risca pedeapsa cu moartea.

Maratonul din Boston, care este cel mai vechi din lume, are loc in fiecare an in timpul "zilei patriotilor", o zi de sarbatoare. In acest an va avea loc la 21 aprilie.

Numarul autorizat de participanti a crescut la 36.000 fata de 27.000 in ultimii ani, motiv pentru care startul se va face in patru valuri, fata de trei anterior.

Masurile de securitate au fost intensificate. Nici spectatorii, nici alergatorii nu vor putea aduce vreo geanta, cu exceptia uneia transparente pentru sportivi, care le va fi inmanata de organizatori pentru a-si pune lucrurile de schimb dupa cursa.

Sticlele din sticla sau cele mai mari de un litru sunt interzise pentru participanti, precum si vestele cu buzunare sau carucioarele pentru copii.

Spectatorii nu au dreptul sa aduca arme si cutite. Gentile sunt, de asemenea, interzise, precum si articolele din sticla, lichidele inflamabile, paturile sau lazile frigorifice. De asemenea, spectatorii nu vor putea sa poarte haine

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ