Liga Campionilor: Steaua face o remiză albă cu Schalke şi iese din competiţiile europene

| 26 noi, 2013

Steaua Bucureşti şi Schalke 04 au terminat la egalitate, 0-0, marţi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în Grupa E a Ligii Campionilor la fotbal. Steaua este eliminată din cupele europene.

Steaua Bucureşti a făcut o remiză albă cu nemţii de la Schalke şi iese din competiţiile europene. Prima oportunitate a aparţinut oaspeţilor, prin fundaşul stânga Aogo, care a tras la colţul scurt, însă, fără probleme pentru Tătăruşanu (18). Un minut mai târziu, Piovaccari a avut şansa de a deschide scorul, dar lobul său a fost prea lung şi a trecut peste poartă (19), relatează Agerpres.

Farfan a irosit o ocazie mare pentru oaspeţi (29), reluând peste poartă din poziţie de finalizare. Piovaccari a avut cea mai mare ocazie de gol a Stelei, în min. 31, când a reluat din careu, dar Faehrmann a respins. Până la pauză nu a mai fost de notat decât o lovitură liberă executată de peruanul Farfan peste transversală (34).

Prima ocazie după pauză a aparţinut oaspeţilor, dar şutul lui Neustaedter s-a dus pe lângă ţintă.

Reghecampf a schimbat sistemul de joc la pauză, evoluând cu trei fundaşi, Varela, Szukala şi Gardoş, pentru a avea mai multă consistenţă la mijloc.

Steliştii şi-au bătut joc de o ocazie uriaşă de gol în min. 59, când Prepeliţă şi Chipciu au rămas singuri cu portarul, dar s-au încurcat reciproc. Apoi, Faehrmann a salvat golul în min. 61, la lovitura de cap a lui Szukala. Jones a replicat în min. 64, lovitura sa de cap trecând foarte aproape de poartă.

Steliştii au cerut penalty în min. 68 la o intervenţie a portarului advers la Piovaccari, iar un minut mai târziu, Szukala a reluat pe lângă poartă după un corner. Tănase a bătut foarte periculos o lovitură liberă, dar mingea a şters bara (76). Schalke a răspuns cu o lovitură liberă, la care Szalai a trimis un pic pe lângă (80).

Stanciu a fost aproape de un gol care putea fi al victoriei (84), însă lobul său a fost prea scurt şi portarul a reţinut. Fazele au alternat la cele două porţi, iar Tătăruşanu s-a opus la şutul lui Szalai (85). Schalke ar fi putut primi un penalty în min. 87, Szalai fiind busculat în careu, dar nu s-a acordat nimic. Piovaccari a irosit o situaţie uriaşă în min. 90, lovitura sa de cap oprindu-se în braţele lui Faehrmann.

Steaua a obţinut doar un punct şi nu mai are şanse de calificare nici măcar în Europa League, după rezultatul dintre FC Basel şi Chelsea.

Steaua a egalat recordul de meciuri consecutive fără victorie în grupele Champions League, 22 cu meciul de marţi cu Schalke, deţinut de Spartak Moscova. Ultimul succes al ''roş-albaştrilor'' s-a petrecut pe 13 septembrie 2006, 4-1 cu Dinamo Kiev în deplasare.

Au evoluat echipele:

Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu - 11. Andrei Prepeliţă (23. Nicolae Stanciu, 82), 4. Lukasz Szukala, 6. Florin Gardoş, 14. Iasmin Latovlevici - 26. Ionuţ Neagu (33. Fernando Varela, 46), 55. Alexandru Bourceanu (căpitan) - 77. Adrian Popa, 7. Alexandru Chipciu (80. Gabriel Iancu, 77), 10. Cristian Tănase - 25. Federico Piovaccari. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Schalke: 1. Ralf Faehrmann - 22. Atsuto Uchida, 4. Benedikt Hoewedes (căpitan), 5. Felipe Santana, 15. Dennis Aogo - 13. Jermaine Jones, 33. Roman Neustaedter - 17. Jefferson Farfán, 7. Max Meyer (10. Julian Draxler, 74), 23. Christian Fuchs (19. Chinedu Obasi, 88) - 28. Ádám Szalai. Antrenor: Jens Keller.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ