Liga Campionilor: Steaua-Vardar 3-0, în prima manşă a turului II preliminar

| 16 iul, 2013

Steaua Bucureşti a învins formaţia macedoneană Vardar Skopje cu scorul de 3-0 (3-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Capitală, în prima manşă a turului II preliminar al Ligii Campionilor la fotbal.

Cristian Tănase (12), Mihai Pintilii (22) şi Adrian Popa (45+1) au marcat golurile campioanei României, dar scorul ar fi trebuit să fie şi mai mare pentru a respecta realitatea din teren.

Steaua a început în trombă şi a ratat prima ocazie de gol în min. 5, prin Nikolic. Atacantul muntenegrean a fost din nou aproape de deschiderea scorului în min. 10, dar portarul Pavlovic s-a opus din nou. Campioana a marcat primul gol în min. 12, când Popa a tras în bară, iar Tănase, atent, a reluat în plasa porţii macedonene: 1-0. Bourceanu a fost aproape să înscrie un gol spectaculos, dar mingea expediată cu efect din lovitură liberă, a fost deturnată în corner de portarul Pavlovic şi cu ajutorul barei. Latovlevici a irosit şi el o şansă bună, trimiţând peste poartă din careu, după o combinaţie reuşită (16). Popa a fost blocat in extremis de portarul lui Vardar, în careu (17). Pintilii a majorat scorul, în min. 22, cu o lovitură de cap plasată, după cornerul executat de Bourceanu: 2-0.

După acest forcing de aproximativ 20 de minute al Stelei, oaspeţii au ieşit mai mult la joc, însă fără realizări. Tot Nikolic a fost periculos, în min. 31, cu un şut din unghi, la capătul unei acţiuni personale, scos cu piciorul de Pavlovic. Portarul macedonean s-a remarcat şi în min. 35, când a respins şutul lui Pintilii.

Steaua a intrat la cabine cu un avans de trei goluri, după ce Popa a tras din interiorul careului, iar Pavlovic nu a reuşit să reţină mingea: 3-0 (45+1).

În prima repriză, Steaua a expediat nu mai puţin de 16 şuturi la poartă (7 pe poartă), iar macedonenii niciunul, în timp ce raportul de cornere era de 8-0.

Steaua a început bine şi partea a doua, iar Tănase a tras puţin alături de poartă, după o acţiune frumoasă a lui Chiricheş (47). Popa a ratat o mare situaţie, şutând slab, din interiorul careului, astfel că Pavlovic a putut respinge (66). Italianul Piovaccari a ratat o ocazie uriaşă, reluând peste transversală din 5 metri, la centrarea perfectă a lui Popa (73). Piovaccari a mai avut o oportunitate uriaşă în min. 74, dar s-a bâlbâit şi a comis henţ în poziţie de finalizare. Apoi, Iancu (75) l-a obligat pe Pavlovic să acorde corner, la un şut bun din unghi. Tatu (81) şi-a trecut şi el numele pe lista celor care au ratat ocazii clare de gol, după care Iancu a fost blocat de portarul lui Vardar (83).

Macedonenii au avut o ocazie bună din nimic, pe final (86), când au recuperat o minge deviată nefericit de arbitru şi au pornit pe contraatac, dar Georgiev a tras pe lângă poartă.

Pentru a reda adevărul, statistica meciului, ţinută de site-ul oficial UEFA, a arătat că Steaua a tras de 28 de ori la poartă, iar oaspeţii doar de două ori, raportul şuturilor pe spaţiul porţii a fost de 11-0, iar la cornere a fost 13-1.

Manşa a doua va avea loc la Skopje, în data de 23 iulie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ