Lista celor mai vânaţi specialişti în petrol şi gaze. Câştigă lunar între 60.000 şi 150.000 de dolari

| 04 feb, 2014

Cei mai vânaţi români specializaţi în petrol şi gaze câştigă în străinătate între 60.000 de dolari şi 150.000 de dolari pe lună. În ţară li se oferă maximum 5.000 de dolari pe lună. Cine sunt ei, unde lucrează şi în ce condiţii s-ar întoarce în ţară, scriu jurnaliştii de la Economica.net.

Cel mai greu de recrutat specialişti în petrol şi gaze de către angajatorii din România sunt inginerii instrumentaţie şi control, inginerii automatişti şi manageri de proiect în petrol şi gaze, toţi cu cel puţin şapte ani experienţă în domeniu, a spus pentru economica.net Elena Popa, executive manager/manufacturing, constructions & engineering team leader la Antal International Network, jucător mare din piaţa de executive search

Dacă ne referim la cei mai căutaţi specialişti români în petrol şi gaze, acum, în străinătate, vorbim de ingineri instrumentaţie şi control, ingineri automatişti (DCS), ingineri de forări submarine, ingineri foraj, ingineri proces şi managerii de proiect în petrol şi gaze, toţi cu minimum şapte ani experienţă în domeniu, adaugă Elena Popa, headhunterul specializat în recrutarea experţilor în petrol şi gaze.  

Ce înseamnă specialist rar în petrol şi gaze, acum în România. Un exemplu

În prezent, în România, sunt sub 10 ingineri de forări submarine, ne-a explicat headhunterul Elena Popa.
Însă, în general, specialiştii rari în petrol şi gaze sunt de ordinul zecilor.

Cei mai mulţi specialişti români în petrol şi gaze lucrează în străinătate

Majoritatea (80-90% dintre ei) acestor specialişti români lucrează în afara ţării (în Orientul Mijlociu, Kazakhstan, Africa, Nordul Europei), ne-a explicat headhunterul Elena Popa. Motivul? Salariile oferite de angajatorii din afară sunt semnificativ mai mari decât cele încasate în România.

Cât câştigă în străinătate versus cât li se oferă aici

Concret, "salariile încasate acum de români în Orientul Mijlociu variază între 60.000 şi 150.000 de dolari (peste 54.000 de euro şi 136.000 de euro, funcţie de post şi de nivelul de experienţă) net pe lună lucrată, la care se adaugă alte beneficii - cazare, masă, asigurare medicală şi de viaţă, transport plătit", a spus headhunterul Elena Popa pentru economica.net.

Citeşte mai mult pe ECONOMICA.NET.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ