Livia Stanciu, ÎCCJ: Raportul MCV remarcă progresele Înaltei Curţi în unificarea jurisprudenţei

| 27 ian, 17:06

Raportul MCV evidențiază progresele realizate de instanța supremă în unificarea jurisprudenței și menținerea ritmului de soluționare a dosarelor de corupție la nivel înalt, a declarat miercuri președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu.

"Înalta Curte de Casație și Justiție a luat act de Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European și Consiliu privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, publicat la data de 27 ianuarie 2016. Raportul evidențiază, cu obiectivitate, progresele Înaltei Curți de Casație și Justiție în domeniul Mecanismului de Cooperare și Verificare și, în special, progresele realizate în unificarea jurisprudenței pe calea sesizării în vederea pronunțării hotărârilor prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept și a recursului în interesul legii", a declarat Livia Stanciu, potrivit unui comunicat de presă.

Citeşte şi: Raport MCV: Politicienii români fac presiuni asupra justiţiei

Potrivit președintelui ÎCCJ, raportul MCV remarcă rolul și contribuția celor două mecanisme prevăzute în Codul de procedură civilă și în Codul de procedură penală în unificarea jurisprudenței la nivel național, precum și caracterul funcțional al acestor mecanisme de asigurare a unei practici judiciare unitare.

Totodată, raportul MCV evidențiază menținerea ritmului de soluționare a cauzelor de corupție la nivel înalt, atât de către Secția penală a instanței supreme, cât și de către completele de 5 judecători ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, arată Stanciu.

Livia Stanciu subliniază că instanța supremă va continua eforturile în vederea unificării jurisprudenței la nivel național, prin mecanismele prevăzute în Codul de procedură civilă și în Codul de procedură penală, precum și în vederea îndeplinirii obiectivelor care revin Înaltei Curți de Casație și Justiție în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ