Zgonea despre raportul MCV: Observațiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duș rece

| 27 ian, 18:50

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat miercuri că observațiile din raportul MCV formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte "un duș rece" pentru "obtuzitatea" și "pasivitatea" cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiției.

"Mă bucur că raportul MCV a consemnat pentru al treilea an consecutiv progresele înregistrate de România în ceea ce privește consolidarea sistemului judiciar și lupta împotriva corupției. Este un semnal clar că țara noastră este aproape de o finalizare a acestui mecanism și de trecere la o nouă etapă de transpunere a obiectivelor MCV în sarcina autorităților române. Cu toate acestea, observațiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duș rece pentru obtuzitatea și pasivitatea cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiției, dar și pentru recredibilizarea acestei instituții în ochii cetățenilor. E nevoie de mai multă voință politică și determinare pentru a răspunde atât recomandărilor Comisiei Europene, cât și dorinței legitime a cetățenilor de a vedea un Parlament care să le reprezinte interesele", a precizat Zgonea, într-o declarație remisă AGERPRES.

El a adăugat că speră ca, în acest an, parlamentarii să dea dovadă de mai multă responsabilitate în tot ceea ce fac, aceasta însemnând inclusiv reluarea unor proiecte restante, pe care, deși a încercat să le promoveze în calitate de președinte al Camerei, s-a lovit fie de "ironiile", fie de lipsa de reacție "a unor oameni rezistenți la schimbare".

"Tocmai de aceea, voi relua demersurile pentru urgentarea dezbaterilor, în comisiile de specialitate, referitoare la Codul de conduită a parlamentarilor și la punerea în acord a Codurilor penal și de procedură penală cu deciziile Curții Constituționale, astfel încât să fie adoptate cât mai rapid în plenul Camerei Deputaților", a menționat Valeriu Zgonea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ