Liviu Brătescu, senator PNL: Înfrângerea suferită de Karl Nehammer în Austria reprezintă o lecţie pentru politicieni

| 30 ian, 18:19

 

Senatorul PNL Liviu Brătescu susţine că scorul sub aşteptări obţinut de partidul lui Karl Nehammer în Austria arată că nu poţi să te joci cu simbolurile şi cu spaimele oamenilor, pentru că electoratul nu poate fi păcălit.

 

 

Liviu Brătescu a scris, luni, pe Facebook că ”jocul populist şi meschin” pe care Karl Nehammer l-a făcut cu România şi Bulgaria, opunându-se fără argumente reale aderării la Spaţiul Schengen, nu l-a ajutat pe cancelarul austriac să câştige alegerile regionale din Austria.
”Înfrângerea suferită de Karl Nehammer reprezintă o lecţie pentru toţi politicienii europeni şi pentru cei din România: nu poţi să te joci cu simbolurile şi cu spaimele oamenilor, pentru că electoratul nu poate fi păcălit după cum vrei tu. Astfel de şmecherii nu merg la infinit şi până la urmă, alegătorii îţi dau lecţia pe care o meriţi. O lecţie pe care trebuie să o înveţe şi politicienii români care azi speculează fricile oamenilor în speranţa că vor obţine astfel puterea. De fapt, ce cultivă azi se va întoarce împotriva lor mâine”, a arătat senatorul liberal.
Totodată, parlamentarul PNL a susţinut că există şi o a doua lecţie oferită politicienilor, şi anume că este uşor să acoperi problema extremismului aruncând cu injurii la adresa unei părţi a electoratului.
”Dacă ne mulţumim doar să spunem că acei oameni sunt analfabeţi funcţionali sau retrograzi, nu înţelegem de fapt mesajul lor. Electoratul, chiar şi în Europa Occidentală, mai stabilă democratic, dă de ani de zile semnale şi avertismente că nu e în regulă ce se întâmplă cu actul public de guvernare. Căci, de fapt, susţinerea pe care aceşti oameni o arată politicienilor extremişti reprezintă rezultatul dezamăgirii, al disperării lor şi al căutării unor soluţii pe care forţele democratice nu au fost capabile să le ofere”, a declarat Liviu Brătescu.
El a afirmat că partidele democratice trebuie să-şi revizuiască atitudinea, apreciind că un partid extremist devine relevant pentru că are susţinere electorală.
”Electoratul aşteaptă soluţii reale, aşteaptă fapte în sprijinul său, nu vorbe goale şi populisme care doar fac rău. Aşa cum s-a întâmplat în chestiunea Schengen”, a adăugat senatorul PNL.
Partidul Popular (ÖVP) al cancelarului austriac Karl Nehammer şi-a pierdut majoritatea absolută, din cauza unui scor bun al naţionaliştilor din cadrul Partidului Libertăţii (FPÖ) - care a obţinut cu un sfert mai multe voturi decât în alegerile anterioare - în alegeri regionale-cheie, duminică, în Austria Inferioară, şi este nevoit să încerce să formeze o coaliţie pentru a rămâne la putere, pentru prima oară în ultimii 20 de ani, ceea ce semnalează o scădere a susţinerii Guvernului lui Nehammer, relatează Bloomberg.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ