Liviu Dragnea, despre cine TREBUIE să plece din PSD

| 17 noi, 2014

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că rezultatul la alegerile prezidenţiale va fi analizat săptămâna viitoare şi a declarat că 'este posibil să se ajungă şi la excluderi'.

'Vom discuta săptămâna viitoare în Comitetul Executiv. (...) Trebuie să vedem dacă partidul a scos maxim din ce putea să scoată şi a fost ceva care a depăşit nivelul de organizare sau a fost ceva care a depăşit orice posibilitate de potenţial a PSD sau dacă au fost greşeli în interior, la centru sau în judeţe', afirmat Dragnea la Parlament.

Întrebat cine ar trebui să plece din partid, Dragnea a spus că deşi nu ar vrea, 'e posibil să se ajungă şi acolo'.

'Eu nu spun acum cine ar trebui să plece, dar aceste zile sunt nişte zile importante, în care ies la iveală toţi cei, nu ştiu dacă sunt puţini sau mulţi, care au avut poate alt proiect în această campanie. Şi ne uităm cu atenţie pe fapte şi pe rezultate. Astea sunt lucruri care vor trebui tranşate definitiv în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare. Definitiv, dacă vrem să avem un partid care să poată să solicite data viitoare şi funcţia de preşedinte, pentru că PSD ia vot politic şi ia cel mai mare vot politic tot timpul, la fiecare alegeri. E posibil să ajungem şi la excluderi. Eu nu aş vrea să ajungem acolo', a afirmat Dragnea.

El a precizat că se va analiza cu atenţie situaţia de la Cluj. 'Ne vom uita cu atenţie la Cluj. Ar fi putut să fie altcineva acolo care ar fi putut stopa acest val. PSD nu a mai avut niciodată o asemenea situaţie în care să se confrunte cu un asemenea val şi asta trebuie să ne dea foarte mult de gândit şi vă asigur că ne vom gândi toţi, în toată ţara, şi la centru şi la ce s-a întâmplat. Cu răbdare, dar şi cu responsabilitate, trebuie să asumăm răspunsurile pe care trebuie să le dăm', a adăugat Dragnea.

Pe de altă parte, preşedintele executiv al PSD consideră că Victor Ponta a fost 'un candidat bun şi corect'.

'Victor Ponta a fost un candidat bun şi un candidat corect. A fost şi este un premier foarte bun. Să vedem, s-a confruntat PSD, s-a confruntat Victor Ponta, s-a confruntat Victor Ponta şi PSD sau a fost altceva, au fost alte resorturi. Nimeni din societate acum, la o zi după alegeri, nu poate da răspunsul corect. Societatea este divizată. Este important ca în perioada următoare şi Klaus Iohannis, şi Victor Ponta şi toţi liderii politici să încerce să nu se mai pună gaz, pentru că dincolo de orice altceva, dincolo de dorinţele unora sau altora de a ocupa nişte funcţii, cea mai importantă este naţiunea. Şi orice naţiune divizată nu este puternică. A fost ceva atipic, a fost ceva neaşteptat. Au fost nişte resorturi care au fost comprimate în ultimele luni de zile, nu ştiu care, şi care s-au detensionat duminică. A fost un zgomot de fond în societatea românească în ultima perioadă pe care noi nu l-am perceput', a explicat Dragnea.

Întrebat dacă îşi va da demisia, la solicitările unor colegi de partid, Dragnea a răspuns: 'Eu am vorbit cu foarte mulţi colegi, ieri toată ziua, azi noapte şi astăzi. În legătură cu cei care au cerut ce spuneţi dvs., eu o să le răspund în partid. Eu nu răspund colegilor de partid prin presă'.

'Trebuie o analiză cum nu s-a făcut până acum în PSD niciodată, din păcate. Pentru că un mesaj pe care l-am primit ieri, un asemenea mesaj, de o asemenea dimensiune, trebuie analizat cu foarte multă atenţie de partidul nostru, pentru că este cel mai mare partid din România. Poate au fost întrebări din societate rostite de doi ani de zile la care nu s-a dat răspuns. Poate au fost solicitări din societate la care nu s-a dat curs. Poate au fost abordări greşite în interiorul partidului, ezitări. Ezitări avute cu bună-credinţă, nu cu rea credinţă, dar care ar fi trebuit poate să nu fie. Poate ar fi trebuit să fie mult mai multă decizie şi rigoare în interiorul partidului', a susţinut preşedintele executiv al PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ