Liviu Dragnea dezvăluie calendarul învestirii noului Executiv care va conduce România

| 02 ian, 23:46

Preşedintele PSD Liviu Dragnea dezvăluie în a doua zi a anului la România TV cum arată noul Executiv. Liderul PSD a declarat că a finalizat lista miniştrilor cabinetului Grindeanu.

Liviu Dragnea a declarat la România TV că a fost finalizată lista miniştrilor din cabinetul Grindeanu. Liderul PSD a subliniat că miercuri la ora 19.00 va avea loc ceremonia de învestitură a noului Executiv.

Liderul PSD Liviu Dragnea a anunțat că a fost finalizată componența Guvernului, care va fi prezentată oficial în ședința Comitetului Executiv Național de marți. El a mai afirmat că a încheiat și negocierile cu cei de la ALDE, care vor primi 4 ministere. În viitorul Guvern vor fi opt femei, mai spune Liviu Dragnea.

"Eu ţin foarte mult la reguli şi primii care o să afle numele noilor miniştri sunt colegii din partide. Aşa am condus partidul, cu mare respect fata de partid si de relgulile pe care le-am impus. Colegii de la ALDE o să ne transmită şi propunerile lor, dar o discuţie de principiu am avut. Negocierea cu ALDE s-a terminat astazi cu ministerele pe care le vor prelua, iar cele gestionate de PSD vorbim maine", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a afirmat ca "relatia dintre stat si oamenii de afaceri trebuie schimbata complet" in asa fel incat "statul sa nu mai fie agresiv cu firmele". In acest scop, in primul trimestru din acest an se va adopta Legea preventiei, astfel incat "nimeni sa nu mai primeasca o masura punitiva inainte sa aiba o masura de preventie".

Dragnea s-a intrebat, in conditiile in care "partea covarsitoare din venituri este facuta de oamenii de afaceri", daca "trebuie sa avem un stat care sa-i pedepseasca, sa le inchida firmele, sa-i trimita in puscacrie".

Pentru aceasta se va infiinta un "minister al lor, care sa comunice cu ei si sa fie placa turnanta in relatia dintre mediul de afaceri si ministerele de linie" - Ministerul pentru Intreprinderi mici si mijlocii, mediul de afaceri si antreprenoriat, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a dat exemplu ministerului de Turism, care poate aduce dezvoltare în România. "Sunt cateva domenii la care am tinut foarte mult, domenii necesare, care pot determina o crestere economică in zona respectiva si care a fost la "si altele" din ministere. Domenii care nu au putut sta la masa Guvernului si din cauza asta au pierdut. Ministerul Turismului a fost plimbat la mai multe ministere , dar a fost tot timpul la si altele, dar care poate aduce dezvoltare in aceasta tara care este foarte frumoasa".

Un minister separat va fi şi cel al Apelor şi pădurilor. "Trebuie sa incepem un mare program de reimpadurire. Au fost plimbate cand la agricultura, cand la mediu si este un domeniu de siguranta nationala si am tinut sa fie intr-un minister de sine statator, iar in privinta apelor a fost un haos. Noi avem o rezerva de apa foarte buna si pentru asta trebuie sa fie ministerul Apelor si Padurilor, pentru a scoate in evidenta aceste resurse".

Guvernul Grindeanu conteaza pe voturile PSD si ALDE. "O sa avem o discutie cu UDMR care au spus ca vor sustine la vot guvernul, cu cele cateva propuneri pe care le-au facut in protocol si o sa avem o discutie si cu minoritatile. Cu ceilalti nu vom discuta pentru ca au zis ca nu vor".

Programul de guvernare PSD este singurul care va fi pus în practică

"Acest program de guvernare a fost votat de milioane de romani si este singurul care va fi pus in practica. Este asumat, are un calendar, iar fiecare minister va fi monitorizat. Eu nu imi permit sa imi bat joc de incredrea primita si nu pot sa imi bat joc de asteptarile romanilor care sunt indreptatite".

Liderul PSD ar vrea să rupă dupa 27 de ani teama de sistem. "Sa se sperie hotii si coruptii adevarati, dar parca as vrea sa nu mai vad un om simplu speriat ca poate fi luat de oricine fara prea multe explicatii"

Întâlniri săptămânale cu premierul

"În fiecare luni dimineata o sa verificam cu premierul Grindeanu ce s-a facut. O sa vedem si noi si premierul ce s-a intamplat in saptamana trecuta.  Daca o sapt, doua sau trei nu se intampla anumite lucruri, apare un semnal de alarma. Programul e facut ca un mecanism corect in care toate rotitele sa functioneze. Nu vreau sa par dur, dar nu se merge pe prietenii. Sunt prieten cu aproape toti din partid, dar eu sunt deschis si cinstit. Le-am spus ca acolo nu mai suntem prieteni si care nu reuseste sa dea tot ce poate ca sa puna in practica, nu ne putem juca. Eu sper si am incredere in toti, dar stiti cum e, fiecare om poate sa performeze sau nu. Eu cred ca putem avea o problema cu anumite rezistente din fiecare minsiter, care poate fi depasita, si daca nu o sa fie in stare, nu o sa fie nicio tragedie. Conteaza foarte mult modul cum Grindeanu va gestiona modul in care functioneaza Guvernul".

Noul Guvern vine şi cu schimbări majore. Executivul condus de Sorin Grindeanu va avea mai multe ministere. Dragnea, Tăriceanu şi Constantin au avut o întâlnire pentru a stabili lista finală cu ministerele care vor reveni ALDE.

 

Tag-uri: liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 dec, 21:10
edudgeLix
what is stromectol
1982; Benach et al ivermectin tabllets online...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ