Liviu Dragnea: Eugen Teodorovici va analiza efectele Codului Fiscal cu Banca Națională

| 27 iul, 14:57

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, va avea discuții pe tema Codului fiscal cu toate instituțiile interesate, inclusiv cu Banca Națională, și va realiza din nou o analiză și o prognoză privind efectele acestuia.

"Am discutat despre Codul fiscal, proiectul a fost întors de către președintele Iohannis la Parlament, ministrul de Finanțe va purta discuții cu toate instituțiile interesate, inclusiv cu Banca Națională, va realiza din nou o analiză, precum și o prognoză pe următorii 2-3 ani privind efectele Codului fiscal din care să reiasă, poate mult mai bine, sustenabilitatea și justețea măsurilor cuprinse în acesta", a spus Dragnea, la finalul ședinței conducerii PSD, conform Agerpres.

Citește și:  Liviu Dragnea, despre rectificarea bugetară: Este firesc ca PSD să fie informat pentru a putea sprijini acest act

El a adăugat că proiectul Codului fiscal va urma procedura firească în Parlament, afirmând că până acum nu sunt motive pentru a se modifica actul normativ, dar Ministerul de Finanțe ține cont de cererea de reexaminare așa cum este firesc.

Citește și:  Parlamentarii revin mai repede din vacanţă pentru Codul Fiscal

Dragnea a menționat că îl preocupă afirmațiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, despre noul Cod fiscal, dar că Guvernul nu trebuie să renunțe fără argumente serioase la un astfel de proiect legislativ.

"Mă preocupă afirmațiile domnului Isărescu, numai că o simplă declarație, pe care o respect, care văd că astăzi este puțin contrazisă de domnul Adrian Vasilescu, pe mine mă face să cred că cea mai bună variantă este aceea pe care am discutat-o astăzi, ca ministrul de Finanțe să discute cu toate instituțiile interesate, inclusiv cu BNR, pe cifre, pe analize și pe prognoze financiare. Eu nu cred că s-a adoptat modificarea Codului fiscal undeva, într-o baie, acolo au fost specialiști care au lucrat la acest document, oameni din mediul de afaceri care se pricep, alți parteneri. Eu cred că se susține, primul-ministru a fost implicat serios în elaborarea noului Cod fiscal, au fost discuții foarte largi, analize, prognoze care ne-au arătat că aplicarea noului Cod fiscal poate să aducă foarte multe beneficii României și nu vreau să cedăm pur și simplu. Vrem să avem o relație corectă, dar nu putem să cedăm fără să avem argumente serioase, dimpotrivă, argumentele sunt de partea noastră", a precizat Dragnea.

Potrivit unor parlamentari PSD, sesiunea extraordinară pentru discutarea cererii de reexaminare pe Codul fiscal va avea loc pe 24 august — la Senat și pe 25 — 26 august, la Camera Deputaților.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ