Liviu Dragnea: FMI e îngrijorat că deficitul bugetar ar putea depăși 3%

| 07 mar, 18:06

Președintele PSD Liviu Dragnea susține că FMI e preocupată de faptul că deficitul bugetar al României ar putea sări de 3%.

Membrii delegaţiei au abordat câteva subiecte legate de stabilitatea macroeconomică şi au fost interesaţi să vadă care ar fi opinia noastră faţă de evoluţia indicatorilor macroeconomici în perioada următoare, în 2016 şi 2017. Dumnealor au spus că sunt îngrijoraţi că s-ar putea ca deficitul bugetar să depăşească 3%. Noi le-am spus că nu vedem niciun motiv pentru ca în 2016 deficitul să crească peste 3%. Guvernul nu are niciun fel de motiv sau nu există niciun fel de cauză care ar putea determina această creştere. De asemenea, în 2017 opinia noastră este aceeaşi, că deficitul bugetar trebuie să fie sub 3% şi sunt toate condiţiile pentru a se realize acest lucru”, a spus social democratul.

De altfel, Dragnea a promis europenilor că dacă PSD va guverna din 2017, atunci deficitul nu va trece de pragul de 3%.

La această oră nimeni nu poate spune în România când poate fi atinsă o ţintă de 1,5% deficit bugetar. (...) Prima dată şi-au exprimat îngrijorarea că deficitul s-ar putea să sară de 3%. (..) În 2017, (…) dacă vom fi noi la guvernare i-am asigurat că aşa cum în cele două perioade în care PSD a fost la guvernare şi a respectat şi angajamentele cu FMI şi a generat şi dezvoltare economică stabilă, aşa se va întâmpla şi în 2017. Dacă vin alţii, vom vedea”, a mai spus politicianul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ