Liviu Dragnea: În BPN al PSD s-a cerut reintroducerea examenului de admitere la liceu şi facultate

| 11 iul, 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, că în Biroul Permanent Naţional al PSD s-a cerut reintroducerea examenului de admitere la liceu şi facultate, într-o 'discuţie serioasă cu cei de la Educaţie'.

"S-a discutat în Biroul Permanent Naţional nu numai de către mine, mulţi colegi în Biroul Naţional al PSD au ridicat aceste chestiuni. S-a dezbătut destul de serios acest subiect şi anume, educaţia în general, sistemul educaţional din România, deci nu o discuţie punctuală despre ce s-a întâmplat la nu ştiu care liceu, că i-au prins pe unii cu bani pe nu ştiu unde şi au cărat copiii cu autobuzele. Dincolo de acest lucru, s-a solicitat să se facă o analiză serioasă a unei abordări strategice şi complete a ceea ce vrem de la sistemul educaţional. (...) A fost o discuţie serioasă la noi în partid, în Biroul Permanent Naţional, unde erau prezenţi şi cei de la Educaţie, cei doi miniştri", a spus Dragnea, potrivit Agerpres.

Întrebat de corespondentul AGERPRES dacă personal este pentru reintroducerea examenului de admitere la liceu şi facultate, Liviu Dragnea a răspuns: "Da. Categoric."

"Putem avea foarte multe instituţii de învăţământ care sunt absolvite de tineri care nu-s foarte pregătiţi. Eu nu cred decât în examen, în examenul prin care se testează cunoştinţele. Examen de intrare în liceu, examen de treapta a doua, examen de bacalaureat, examen de admitere la facultate, eu în asta cred", a spus Liviu Dragnea.

Vicepremierul a adăugat că el nu este mulţumit de schimbările din sistemul de educaţie nici ca părinte. "Eu am simţit pe pielea mea, la copiii mei. Băiatul meu termină anul acesta facultatea, (...), deci a prins toate reformele din educaţie, fiica mea a dat bacalaureatul acum. Şi am prins toate aceste lucruri. Tot ce s-a întâmplat în şcoală, toată instabilitatea din sistemul educaţional, am simţit-o acasă, pe copiii mei, şi simt că nu e bine. De ce să nu ne gândim serios dacă sistemul de dinainte era destul de simplu şi bine structurat, nu ar fi bun?", a mărturisit Liviu Dragnea.

Întrebat dacă se va reintroduce examenul de admitere la liceu şi facultate din toamna acestui an, Liviu Dragnea a spus: "Sincer, cred că nu până la toamnă." Principalul motiv din cauza căruia nu se doreşte să se treacă la examenul de admitere în liceu şi facultate, este, potrivit lui Dragnea, "inerţia foarte mare şi sunt foarte mulţi specialişti în datul cu părerea în sistem."

"Nu e foarte important dacă de poimâine. Eu aş fi foarte bucuros dacă s-ar provoca o discuţie serioasă, o analiză serioasă, dar peste orgolii, peste culori politice, vorbim de copii, copiii noştri", a spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea se aşteaptă ca ideea lui să întâmpine opoziţia universităţilor care şi acum cu greu îşi umplu locurile scoase la concurs, chiar şi fără examen scris de admitere. ''Noi de fapt de ce suntem interesaţi? De ce fac universităţile sau de nivelul de pregătire pentru copii?'', a afirmat Liviu Dragnea.

Acesta a fost de părere că educaţia trebuie restructurată, iar liderii politici ar trebui să 'aibă curaj' să facă acest lucru. '"Ar trebui să se gândească serios cei de la Ministerul Educaţiei şi alţi lideri politici dacă nu cumva ar trebui reintrodus măcar ceea ce era înainte, şi anume examen de admitere în liceu, examen de treaptă, examen de admitere la facultate şi fiecare în funcţie de capacităţi se specializează şi ajunge să conducă părţi din această ţară, care generează progres", a arătat Dragnea, în timpul dezbaterii privind regionalizarea de la Sibiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ