Liviu Dragnea: În opinia mea, președintele vrea suspendare

| 27 dec, 16:37

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că „nu va ezita” să demareze procesul de suspendare a președintelui Iohannis, dacă analiza pe care o va face coaliția PSD-ALDE ajunge la concluzia că se impune acest lucru. A fost reacția liderului social-democrat după ce șeful statului a anunțat că refuză premierul propus de PSD, pe Sevil Shhaideh.

„Am analizat în ultimele ore, am încercat să găsim care ar putea fi eventualele resorturi cinstite sau constituționale care au stat la baza acestei decizii. N-am reușit să găsim niciun motiv constituțional sau care să țină de alte motive. Acest om vrea să declanșeze o criză politică în România”, a spus Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că după consultări, președintele a sunat-o pe Sevil Shhaideh pentru a discuta cu ea și i-a spus că o va numi în funcție, dar apoi nu a mai sunat-o pentru a se întâlni cu ea.

„A sunat-o pe doamna Sevil Shhaideh, invitând-o pentru această saptămână să discute despre programul de Guvernare, echipa guvernamentală, i-a dat câteva teme, spunându-i că o să o numească. Nu a mai sunat-o”, a spus Liviu Dragnea.

„Românii nu mai vor jocuri politice pe spinarea lor și nici jocuri oculte. Acești oameni nu înțeleg. Am înțeles că Iohannis nu respectă votul românilor din 11 decembrie. Sunt aproape sigur că și dumnealui și ceilalți acoliți sunt speriați de posibilitatea certă, de fapt, ca programul de guvernare votat de români să fie pus în practică și românii să trăiască mai bine și de faptul că a înțeles că nu mai vrem să perpetuăm un sistem toxic pentru Români”, a mai spus Liviu Dragnea.

„Dl președinte Iohannis a semnat numirea doamnei Sevil Shhaideh în funcția de ministru al Dezvoltării și putea să o refuze. Nu cred că de atunci au apărut motive care să-i dea posibilitatea să refuze această propunere”, a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a spus că a vorbit cu cei doi copreședinți ai ALDE și că până mâine va trebui să ia o decizie.

„Vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între interesele personale şi de grup, ci între ce e bine şi rău pentru români. Nu va fi o decizie ușoară. Este o avalanșă de mesaje pe care le-am primit în ultimele ore de la oameni care cer suspendarea președintelui. Nu este o decizie foarte ușoară. Dacă în urma aceste analize vom ajunge la concluzia că trebuie să-l suspendăm pe președinte nu voi avea nicio ezitare. Am luat în calcul formarea unei comisii care să analizeze dacă gestul președintelui este constituțional”, a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a mai spus că nu are încredere că o nouă propunere din partea PSD-ALDE va fi acceptată.

„Cine știe dacă o altă propunere nu va fi târâtă prin presă și prezentată ca agent KGB?”, a spus Liviu Dragnea.

„În opinia mea, președintele vrea suspendare. Să ne gândim foarte bine dacă vrem să aruncăm țara în această criză politică”, a adăugat el.

Liviu Dragnea a mai spus că a încercat să-l sune pe președinte, pentru a-i ura Crăciun fericit și pentru a-i spune că nu vrea război politic, dar că acesta nu i-a răspuns la telefon.

„Ori mi-a scos telefonul din memorie, ori l-a blocat, ori era închis, ori şi-a schimbat telefonul”, a adăugat el.

Tag-uri: liviu dragnea, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
19 iul, 04:54
unloazy
propecia package
will propecia work on hairline The premenopausal patients in the 82 b trial also received CMF chemotherapy, but with less locoregional control than in the above mentioned studies, suggesting that CMF chemotherapy was not effective in eradicating locoregional tumor burden when suboptimal surgery was performed in our high risk patients

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ