Liviu Dragnea, mișcare disperată înainte de primul termen al recursului

| 08 oct, 10:52

Liviu Dragnea, mișcare disperată înainte de primul termen al recursului. Acesta va sesiza CCR cu privire la existenţa unui conflict între Ministerul Public şi Parlament, legat de protocolul SRI-Parchetul General din anul 2016.

Informaţia privind intenţia sesizării CCR în legătură cu un posibil conflict juridic între Ministerul Public şi Parlament a fost confirmată oficial, joi, pentru MEDIAFAX, de către Florin Iordache, însă deputatul PSD nu a precizat dacă obiecţia de neconstituţionalitate va fi depusă la Curtea Constituţională de către Camera Deputaţilor sau de Guvern.

Demersul menționat este legat de abrogarea OUG 6/2016, ca prim pas spre desființarea unor dosare pe rol și spre revizuirea sentințelor definitive.

Ordonanța de Urgență nr. 6/2016 privind punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal a fost adoptată de Guvernul Cioloș pe 11 martie 2016 și a intrat în vigoare trei zile mai târziu.

Actul normativ venea ca urmare a deciziei Curții Constituționale potrivit căreia Serviciul Român de Informații nu este organ de cercetare penală și nu poate face interceptări și era adoptat simultan cu măsura detașării la Parchete a 120 de polițiști judiciari, astfel încât anchetele penale să nu intre în impas.

Tag-uri: ccr, liviu dragnea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ