Liviu Dragnea pierde controlul în Parlament. Majoritatea de la Cameră, fragilă

| 04 oct, 12:25

Liviu Dragnea nu mai controlează majoritatea în Camera Deputaților. Dovada în acest sens stă în amânarea votului în cazul legii offshore. Este pentru prima dată când șeful PSD are probleme în a fi adoptat un proiect la care ține. Alde a pus piciorul în prag, UDMR s-a răzgândit pe ultima suta de metri. Nici toți aleșii PSD nu aveau de gând sa voteze legea offshore.

Reamintim că Liviu Dragnea a admis, miercuri, că  că PSD nu avea suficiente voturi pentru ca legea oof shore să treacă:

”Am înţeles că nu au avut acces la informaţii, aşa au spus. Astăzi (miercuri - N.R.) ne-am trezit în faţa unei aritmetici simple şi nu am vrut să intrăm cu legea la vot, pentru că noi singuri, ca partid, ÎNCĂ nu avem majoritate în Parlament. Va fi o săptămână sau două de dezbateri," a declarat Liviu Dragnea la România TV..

După ce, în şedinţa de marţi, Iulian Iancu de la PSD, preşedinte al Comisiei pentru Industrii și Servici, a avut un dialog extrem de incins cu prim-vicepreşdintele ALDE Varujan Vosganian, Liviu Dragnea propune ca următoarea rundă de discuţii să fie transmisă în direct.

"Să se discute cu cifrele pe masă, pentru ca fiecare argument pro sau contra să fie înţeles de fiecare român. (...) Eu nu am considerat că a fost o acţiune de rea-credinţă a colegilor de la ALDE. Poate s-a greşit în comisie, poate nu a fost o comunicare foarte bună, dar o să vedem în săptămâna sau cele două săptămâni care urmează care este de fapt dorinţa fiecărui grup politic.

Camera Deputaților a votat, miercuri, în plen, reexaminarea în comisii a Legii offshore, a cărei miză uriaşă este exploatarea gazelor din Marea Neagră.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ