Liviu Dragnea: Salut inițiativa UNPR de realizare a unei discuții pe tema Codului fiscal

| 07 aug, 10:11

Președintele interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, salută inițiativa venită din partea UNPR, prin vocea liderului formațiunii, Gabriel Oprea, de realizare a unei discuții între partidele parlamentare pe tema Codului fiscal și confirmă prezența ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acțiune.

"În ultima conferință de presă am făcut apel la întreaga clasă politică pentru trecerea la o politică axată pe problemele reale ale României, pe identificarea priorităților și renunțarea la politica de conflicte personale și demagogie. Constat că primele reacții sunt încurajatoare, deja câțiva actori politici semnificativi îndemnând la dialog pe tema Codului Fiscal. În acest sens, salut inițiativa venită din partea UNPR, prin vocea președintelui acestei formațiuni politice, Gabriel Oprea, de realizare a unei discuții între partidele parlamentare pe tema Codului fiscal, confirmând astfel prezența ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la această acțiune", precizează Liviu Dragnea, într-un comunicat transmis vineri.

El remarcă, "cu satisfacție", că PNL invită PSD și partidele din arcul guvernamental la dezbateri pe temele cele mai importante ale dezvoltării României.

"Am exprimat întotdeauna necesitatea instituționalizării dialogului politic în toate situațiile în care opoziția poate aduce un aport de idei sau sprijin politic unor proiecte care transcend interesul politic imediat al partidelor. Pentru PSD, UNPR și ALDE dezbaterea celor mai importante teme ale guvernării a fost o practică politică ce a dus la o strategie de guvernare eficientă și stabilă. Temele macrostabilității economice a României sau funcționării și modernizării statului s-au aflat într-o continuă dezbatere sau negociere între trei partide care acoperă un spectru ideologic foarte larg, de la stânga, trecând prin centru stânga, până la dreapta", subliniază Dragnea.

În opinia sa, "este binevenită o nouă căutare a consensului, după ce vechiul consens parlamentar pe această temă stabilit între coaliția de guvernare și PNL s-a spulberat, îndeosebi din cauza lipsei de comunicare între PNL și Președinție". "Dincolo de acestea, primim cu deschidere noua cerere de dialog pe această temă inițiată de PNL. Astfel, vom onora și această invitație tot prin ministrul Finanțelor Publice, care va fi însoțit, la ambele întâlniri, de o echipă de specialiști din cadrul MFP pentru a prezenta o refundamentare a Codului fiscal pornind de la cererile președintelui Klaus Iohannis sau ale altor organizații sau instituții care s-au pronunțat în spațiul public", precizează președintele interimar al social-democraților.

Liviu Dragnea arată că, ulterior acestor discuții cu caracter tehnic, va exista "toată disponibilitatea" de analiză a posibilelor "soluții politice în cadrul unei întâlniri între conducerile partidelor parlamentare, care să aibă loc înainte de începerea sesiunii extraordinare a Parlamentului României, elementele concrete privind data, ora și locația urmând a fi stabilite de comun acord".

"În ceea ce privește cererea PNL de a discuta, la o dată fixă, marile teme ale stabilității și devenirii României, considerăm că acestea nu sunt teme de vacanță, ci merită din partea clasei politice un dialog continuu, instituționalizat. Stabilirea unor teme și priorități pe termen lung nu se poate realiza printr-o singură întâlnire, ea trebuie să fie rezultatul unor dialoguri consistente și continue între toate forțele politice. În interiorul coaliției de guvernare această dezbatere există, dă deja roade și ne bucurăm că și PNL vrea să se alăture acestui efort de dialog", declară Dragnea, în comunicatul citat.

El consideră că "de la începutul toamnei politice se poate stabili, de comun acord, agenda unor întâlniri permanente între toate partidele parlamentare și neparlamentare pe temele dezvoltării economice României, funcționării statului de drept, dezvoltării echilibrate și durabile a țării în plan teritorial și realizarea unor strategii eficiente de eliminare a decalajelor".

"Credem că este necesar dialogul și pe alte teme: modernizarea instituțională, descentralizarea administrativă eficientă, sprijinirea românilor din diaspora pentru păstrarea identității și exercitarea integrală a drepturilor conferite de cetățenia română, realizarea unei infrastructuri adecvate și dezvoltarea agriculturii, strategii de dezvoltare a comunităților rurale, realizarea unui model de funcționare eficientă a comunicării și de armonizare a circuitului administrativ între Parlament, Guvern și Președinție, modernizarea sistemului medical și educațional, politici prin care România să devină un actor cu pondere mai mare în deciziile politice de la nivel european și mondial și multe altele", apreciază liderul interimar al PSD.

El precizează că "pentru realizarea acestor propuneri" s-a consultat cu premierul Victor Ponta și cu partenerii de guvernare.

"Suntem deschiși la instituționalizarea unui asemenea dialog și așteptăm PNL, dar și alte partide, să se alăture acestui efort de reflecție la care deocamdată participă doar PSD, UNPR și ALDE", mai spune Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 aug, 11:38
Silvia
Lucrezi part-time si castigi suplimentar!
Puteţi avea absolut tot ce vă doriţi, dacă vă doriţi cu adevărat şi dacă sunteţi gata să perseveraţi suficient de mult, pentru a face ceea ce alţii au făcut înaintea voastră ca să obţină lucruri similare. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email [email protected]
07 aug, 11:19
Victor Monta
va salutam din Caraibe...
Victor si Daciana
succesuri.....pentru prietenul meu Dragnea si pentru Dna Mentosana?
ps:lucram in continuare pentru tara,vrem sa facem un nou cod al lui Hamurappi
ne ajuta si SPP-istii
progres Romania

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ