Teodor Atanasiu: Liviu Dragnea nu este un lider cu care ne face plăcere să discutăm

| 04 aug, 10:43

Prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat, marţi, că Liviu Dragnea nu este un lider cu care liberalilor le face plăcere să discute, dar poporul român nu poate să aştepte după mofturi. În plus, Atanasiu spune că liberalii vor cere PSD să amâne aplicarea unor măsuri fiscale.

Teodor Atanasiu a explicat în ce vor consta consultările cu PSD.

"Noi o să venim cu calculele în faţa colegilor parlamentari şi o să discutăm cu ei care sunt măsurile care pot intra imediat de la 1 ianuarie şi care vor trebui amânate şi cu cât timp vor trebui amânate, astfel încât măsura să fie sustenabilă, pentru că datorită faptului că Guvernul Ponta nu a luat toate măsurile de restructurare a pierderilor din economia românească sau a cheltuielilor inutile din economia românească, nu pot fi aplicate toate de la 1 ianuarie", a spus Atanasiu la RFI.

"Noi nu ţinem neapărat să fie cum spunem noi TVA-ul. Poate fi oricare din celelalte măsuri amânată sau renunţat temporar la ea, astfel încât să-şi facă efectul celelalte măsuri, să vedem că ajungem să colectăm mai mult pe creşterea bazei de impozitare şi să putem folosi toate măsurile de relaxare fiscală în final", afirmă liberalul.

Întrebat dacă Liviu Dragnea, om politic condamnat în instanţă, este un lider frecventabil pentru PNL, Teodor Atanasiu a răspuns: "Nu este un lider cu care ne face plăcere să discutăm, dar poporul român nu poate să aştepte după mofturi, după cum îşi aleg partidele liderii, poporul român are nevoie de legi care să-i permită să se dezvolte ca o naţiune europeană şi de aceea vom sta de vorbă cu toate partidele parlamentare, chiar dacă nu ne convin anumiţi lideri".

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat luni în contextul discuţiilor privind reexaminarea Codului Fiscal că reducerea TVA ar putea fi aplicată în două etape, astfel încât Taxa pe Valoarea Adăugată să fie redusă la 21% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19%, de la 1 iulie.

PNL propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări pe tema macrostabilităţii economice.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ