Liviu Dragnea scapă de acuzaţiile din ancheta privind OUG 13. DNA clasează folosirea influenţei de către liderul de partid

| 27 feb, 10:25

DNA a clasat acuzaţia de folosire a influenţei de lider de partid pentru obţinerea de foloase necuvenite. Cu alte cuvinte liderul PSD Liviu Dragnea nu mai este vizat în aceasta anchetă a Ordonanţei de urgenţă 13/2017.

Liviu Dragnea scapă de acuzaţiile din ancheta privind OUG 13.

Pocurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea prev. de art. 13 din Legea nr.78/2000, respectiv folosire a influenței ori autorității ca persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Legea 78 2000 actualizata - Faptele de coruptie

Infracţiuni asimilate infracţiunilor de corupţie

Art. 13

Fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa ori autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Legea 78 2000 actualizată prin:

Legea 161/2003 - privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei din 19 aprilie 2003, Monitorul Oficial 279/2003;  (Sursa Lege AZ)

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ