Liviu Dragnea, ultimatum pentru Cioloş: "Să ne spună până marţi când va mări salariul minim"

| 12 dec, 17:07

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, că aşteaptă ca premierul Dacian Cioloş să anunţe până cel târziu marţi, când intenţionează să mărească salariul minim. În cazul în care prim-ministrul nu va face nicio declaraţie în acest sens, PSD "nu mai poate avea o colaborare foarte strânsă cu acest Guvern", relatează RomâniaTV.net.

"Inca astept si astept cu foarte mare interes o declaratie clara, de intentie, din partea primului ministru, sa ne spuna cand prognozeaza ca se va mari salariul minim. Este o solicitare ferma, sa ne spuna cel mai tarziu pana marti, cand intentioneaza sa mareasca salariul minim. Explicatiile doamnei ministru de Finante nu ne multumesc nici pe noi, nici pe nimeni. Nu ne da niciun orizont. Astfel, inseamna ca nu mai putem avea o colaborare foarte stransa cu acest Guvern", a declarat liderul PSD Liviu Dragnea, la congresul TSD.

Întrebat dacă este un ultimatum adresat premierului Cioloş pentru ca PSD să voteze bugetul pe 2016, Dragnea a spus că "este o solicitare ferma si nu facuta in guma, din partea PSD, pentru ca este vorba de 1,2 milioane de romani pentru care 120 de lei poate sa insemne ca au bani pentru plata caldurii, iarna".

Salariul minim nu va fi majorat la 1 ianuarie, de la 1.050 lei la 1.200 lei, întrucât este nevoie de un studiu de impact al acestei creşteri asupra competitivităţii României şi al mediului privat, unde este posibilă o migrare spre economia gri sau neagră, a anunţat, vineri, ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat la începutul săptămânii că social-democraţii nu sunt de acord ca venitul minim garantat să nu se mărească. Aceasta a mai spus că cel târziu în primăvară, Guvernul Cioloş trebuie să hotărască până la ce nivel poate să crească salariului minim.

"Nu suntem de acord ca salariul mininim din Romania sa nu se mareasca. Sub nicio forma. Din mai multe motive. In primul rand, salariul minim din Romania este printre cele mai mici din Europa, pe penultimul loc. In al doilea rand, vorbim aici de cetatenii romani care au dreptul la o viata mai buna. Poate este bun un studiu de impact, dar sa nu creada Guvernul ca noi o sa acceptam sa se amane sine die (fara a fixa o data precisa - n.r.) aceasta decizie si trebuie sa prezinte foarte clar care sunt criteriile care vor sta la baza acestui studiu, care este intervalul de timp in care sa se finalizeze acest studiu, pentru ca cel mai tarziu in primavara sa se ia aceasta decizie", a spus Liviu Dragnea.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 dec, 06:23
Florin Sava
Proiect de viitor
Cum poti face bani pe internet!
Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ