Liviu Iolu, noul purtător de cuvânt al Guvernului

| 14 iun, 21:02

Jurnalistul Liviu Iolu va fi noul purtător de cuvânt al Guvernului, în locul lui Dan Suciu, care revine la Banca Națională a României, informează B1 TV.

Dan Suciu va reveni la funcţia de purtător de cuvânt al Băncii Naţionale a României.

În noiembrie 2015, la solicitarea lui Dacian Cioloș și cu acceptul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, Suciu a acceptat să preia funcția de purtător de cuvânt al Guvernului pentru câteva luni. La data respectivă, potrivit unor surse guvernamentale, înțelegerea fusese ca Dan Suciu să rămână la Guvern până în luna martie. Fost jurnalist la publicații precum Banii Noștri și televiziunea de business Money Channel, Suciu a fost numit purtător de cuvânt al BNR în 2014, înlocuindu-l pe Mugur Șteț. El a mai deținut poziția de purtător de cuvânt la Palatul Victoria, pentru scurt timp, în 2012, pe perioada cabinetului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu.

Jurnalistul Liviu Iolu este consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului. Pentru o scurtă perioadă (martie-aprilie 2012) a ocupat funcţia de purtător de cuvânt al Ministerului Muncii în Guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

Din septembrie 2012 este editorialist al cotidianului Adevărul şi coordonator al televiziunii online Adevărul Live.

Absolvent al Facultăţii de Jurnalism a Universităţii Alexandru Ioan Cuza  din Iaşi, a debutat ca jurnalist la Opinia Studentească, în anul 2000,  şi a lucrat la TVR Iaşi.

În perioada 2004- 2011 a scris la Evenimentul zilei şi a publicat, ocazional, în revista Dilema veche.

De-a lungul carierei a primit mai multe premii pentru reportaj şi expresivitate jurnalistică acordate de Clubul Român de Presă (CRP), Freedom House sau World Vision.

În 2008 a primit Marele Premiu pentru presă scrisă al Clubului Român de Presă pentru seria de articole ”Arestaţi de aliaţi”.

Tag-uri: Dan Suciu, Liviu Iolu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ