Locurile de cazare pe Valea Prahovei, rezervate aproape în totalitate

| 28 dec, 2013

Locurile de cazare pe Valea Prahovei sunt rezervate aproape în totalitate pentru Revelion, preţurile pornind de la 1.000 de lei de persoană trei nopţi de cazare la o vilă, iar turiştii care vor să schieze pot merge la Buşteni şi Azuga, singurele staţiuni unde pârtiile sunt funcţionale în prezent.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au făcut ca multe dintre pârtiile din staţiunile de pe Valea Prahovei să fie nefuncţionale, doar în Buşteni şi Azuga condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă fiind bune.

În această perioadă, punctul de atracţie pentru iubitorii sporturilor de iarnă care au mers pe Valea Prahovei este staţiunea Buşteni, unde se schiază în condiţii bune pe pârtia Kalinderu 1.

Potrivit lui Mihai Coleşi de la Centrul de informare turistică Buşteni, pârtia Kalinderu 1, cu o lungime de aproximativ 1.400 de metri, este acoperită cu un strat de zăpadă artificială de aproximativ 30 de centimetri.

Peste o mie de turişti se află sâmbătă pe această pârtie, mulţi dintre ei venind în Buşteni din alte staţiuni unde nu există condiţii pentru practicarea sporturilor de iarnă.

Cea de-a doua pârtie care face parte din domeniul schiabil al staţiunii Buşteni, Kalinderu 2, este impracticabilă. În schimb, parcul de distracţii de la baza domeniului schiabil Kalinderu este deschis.

În staţiunea Azuga sunt deschise doar câteva tronsoane de pârtie acoperite cu un strat de zăpadă artificială cuprins între 8 şi 30 de centimetri.

Astfel, potrivit reprezentanţilor domeniului schiabil al staţiunii, în acest week-end se poate schia pe pârtia Sorica, pe o lungime de 550 de metri deservită de teleschi, pe pârtia Cazacu Variantă, pe o lungime de 400 de metri şi pe pârtiile Sorica Începători şi Cazacu Începători. Câteva sute de turişti petrec acest week-end pe pârtie la Azuga.

În cea mai căutată staţiune de pe Valea Prahovei, Sinaia, nu se schiază. Pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui, situate la 2000 de metri altitudine în Bucegi sunt impracticabile din cauză că nu a nins, iar pârtia Nouă, care dispune de tunuri pentru zăpadă artificială, nu a putut fi înzăpezită din cauza temperaturilor ridicate.

Mii de turişti sunt aşteptaţi şi anul acesta să petreacă Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, Adrian Voican, locurile de cazare sunt rezervate aproape în totalitate pentru Revelion.

"Se înregistrează creşteri ale preţurilor serviciilor hoteliere acolo unde s-au făcut investiţii, a crescut gradul de confort sau au fost introduse servicii noi. În rest, preţurile sunt comparabile cu cele de anul trecut", a declarat preşedintele APDT Prahova.

La fel ca şi anii trecuţi, şi în acest an cea mai căutată staţiune este Sinaia, însă interesul turiştilor a crescut şi pentru staţiunile Azuga şi Buşteni, a mai spus Adrian Voican.

Preţurile pachetelor turistice pentru Revelion sunt considerabil mai mari decât cele de Crăciun, deşi serviciile sunt aceleaşi. Astfel, dacă pentru Crăciun preţul unui pachet turistic într-o vilă din Buşteni a fost de 430 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă, un pachet turistic similar de Revelion ajunge să coste 1.000 de lei de persoană.

La Sinaia, un pachet turistic cu cinci nopţi de cazare într-un hotel de trei stele costă 1.980 lei de persoană. Acest tarif include mic dejun bufet (cu excepţia zilei de 1 ianuarie 2014), cina bufet în data de 30 decembrie şi 2 ianuarie (fără băuturi), cină festivă în noaptea de Revelion, carnaval cu cină în 1 ianuarie, parcare, acces la piscină, saună, sală de fitness. Pentru copiii cu vârste între 10 şi 14 ani, părinţii vor plăti suplimentar 790 de lei, bani în care sunt incluse cinci nopţi de cazare în camera părinţilor şi serviciile de masă.

Tot la Sinaia, la hotelurile de patru stele trei nopţi de Revelion costă peste 2.500 de lei, patru nopţi costă peste 2.900 de lei, iar un pachet turistic cu cinci nopţi ajunge să coste 3.200 de lei de persoană, bani în care sunt incluse servicii precum cazare în cameră dublă cu mic dejun şi cină festivă de Revelion.

La hotelurile de lux de pe Valea Prahovei o vacanţă de Revelion ajunge să coste 2.000 de euro pentru două persoane, familiile cu copii plătind suplimentar pentru aceştia.

Cele mai căutate unităţi de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei au fost vilele, care s-au închiriat grupurilor de turişti. Pentru închirierea unei astfel de vile cu patru sau cinci camere duble, turiştii au plătit între 1.500 şi 2.500 de euro pentru întreaga vilă, în funcţie de numărul nopţilor de cazare şi de serviciile oferite. Unele vile, care dispun de bucătărie complet utilată, au fost închiriate, urmând ca turiştii să-şi pregătească masa de Revelion, în timp ce alte astfel de unităţi de cazare asigură în preţ şi masa de Revelion.

Vilele au fost, de altfel, primele unităţi de cazare care s-au închiriat, atât pentru Crăciun, cât şi pentru Revelion. Proprietarii acestora spun că şi-au obişnuit deja clienţii de mulţi ani, iar în unele cazuri turiştii fac rezervările pentru anul următor imediat ce termină vacanţa, detaliile financiare fiind puse la punct ulterior.

Unii dintre cei care vor petrece noaptea dintre ani pe Valea Prahovei au plecat deja către staţiuni.

Poliţia Prahova a anunţat, sâmbătă după amiază, că traficul pe DN 1, în zona staţiunilor, este aglomerat, recomandându-le şoferilor să respecte indicaţiile agenţilor care dirijează traficul rutier şi să circule cu prudenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ