Lovitură grea pentru taximetrişti. Ce măsură a luat astăzi Guvernul

| 27 ian, 18:28

Taximetriştii care au fost condamnaţi pentru o serie de infracţiuni nu vor mai putea profesa, potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptate miercuri de Guvernul României.

 

Guvernul a stabilit condiții mai riguroase în vederea creșterii siguranței persoanelor care folosesc serviciile de taxi. Astfel, certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist trebuie să conțină mențiuni din care să rezulte că nu a fost condamnat pentru unele infracțiuni.

Actul normativ precizează explicit faptul că din certificatul de cazier judiciar al conducătorului auto care practică profesia de taximetrist și al managerului de transport în regim de taxi și închiriere trebuie să rezulte că acesta nu a fost condamnat pentru:

infracţiuni contra siguranţei pe drumurile publice;

infracţiuni privind traficul şi consumul de droguri;

infracţiuni contra vieţii, sănătăţii şi integrităţii corporale;

infracţiuni privind traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile;

infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale;

infracţiuni contra patrimoniului.

Executivul a completat și modificat Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Actul normativ va crea temeiul legal pentru Ministerul Transporturilor să reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existența și modul de dobândire a unui certificat de competență profesională pentru managerii de transport în regim de taxi și în regim de închiriere.

Certificatul de competență profesională va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obține trebuie îndeplinite o serie de condiții, între care: absolvirea liceului, cu sau fără diplomă de bacalaureat, participarea la curs și promovarea unui examen, conform normelor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului Transporturilor.

 

Tag-uri: cazier, taxi, taximetristi
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ