LOVITURĂ: LAURA CODRUŢA KOVESI, acuzată de abuz în serviciu

| 04 iun, 08:44

Senatorul Valer Marian acuza abuzurile comise in cazul Mariana Rarinca, femeia tinuta in arest 6 luni dupa o plangere a sefei ICCJ Livia Stanciu achitata definitiv.

El ii cere ministrului Justitiei sa declanseze procedurile de revocare din functie a sefilor DNA, Laura Codruta Kovesi si Marius Iacob, precum si a presedintelui Inaltei Curti, Livia Stanciu.

Valer Marian ii solicita ministrului Robert Cazanciuc sa propuna presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, revocarea din functie a sefilor DNA si sa sesizeze CSM in vederea inlaturarii de la conducerea ICCJ a Liviei Stanciu.

Intr-o interpelare adresata ministrului Justitiei Robert Cazanciuc, marti 2 iunie 2015, Valer Marian arata ca in scandalul "Rarinca Gate" se contureaza savarsirea infractiunii de abuz in serviciu de catre procurorii DNA care au efectuat urmarirea penala si de catre judecatorii care au dispus arestarea preventiva ori prelungirea acesteia, a complicitatii la infractiunea de abuz in serviciu de catre procurorii sefi ai DNA, Laura Codruta Kovesi si Marius Iacob, precum si a infractiunii de inducere in eroare a organelor judiciare de catre presedintele Inaltei Curti de Castie si Justitie, Livia Stanciu.

Citeşte şi: STENOGRAME DNA - Încă un primar de municipiu se vedea stăpânul poliţiei

Senatorul Valer Marian acuza ca, prin atitudinea sa, Klaus Iohannis a dat de inteles ca este presedintele institutiilor, nu al cetatenilor si sustine ca CSM ca a avut o atitudine partinitoare fata de institutiile judiciare implicate in acest caz.

Valer Marian anunta ca intentioneaza sa sesizeze Comisia pentru cercetarea abuzurilor si Comisia pentru apararea drepturilor omului din Senat, in vederea declansarii unei anchete parlamentare in legatura cu abuzurile si nelegalitatile comise in cazul Marianei Rarinca.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ