DNA: Bărbat reţinut pentru că a pretins 20.000 de euro pentru a interveni la DIICOT

| 29 mai, 22:42

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pe o perioadă de 24 de ore a lui Vasile Lazăr, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, după ce a pretins de la un denunțător suma de 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT Bacău, transmite Agerpres.

"Inculpatului Lazăr Vasile i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând să fie prezentat, la data de 29 mai 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile", informează un comunicat al DNA.

Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie-decembrie 2008, Vasile Lazăr, împreună cu agentul de poliție în cadrul Inspectorului de Poliție al Județului Galați, la acea dată, Irina Lucia Bologa, a pretins suma de 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT Bacău pentru ca acesta să dispună o soluție de netrimitere în judecată față de denunțător.

Intervenția urma să aibă loc într-un dosar penal în care denunțătorul avea calitatea de învinuit fiind cercetat pentru infracțiunile de trafic de persoane, trafic de droguri, proxenetism și aderare la un grup infracțional organizat.

"Ulterior, din banii pretinși, Irina Lucia Bologa a primit de la denunțător suma de 16.000 de euro. Cu toate acestea, denunțătorul a fost trimis în judecată", se arată în comunicat.

DNA precizează că, la data de 4 septembrie 2014, Irina Lucia Bologa a fost condamnată definitiv de către Înalta Curte de Casație și Justiție, la o pedeapsă de trei ani închisoare și interzicerea mai multor drepturi, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

 

Tag-uri: DIICOT, DNA, flagrant, mită
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ