UPDATE: Soţul ALINEI BICA, pus sub CONTROL JUDICIAR de procurori

| 03 iun, 08:05

Mircea Octavian Bica, soţul fostei şefe a DIICOT, Alina Bica, audiat miercuri mai bine de o oră de procurorii DIICOT Braşov, a fost pus sub control judiciar. Procurorul Cătălin Borcoman, şeful DIICOT Braşov, a declarat că în cauză există bănuiala rezonabilă că suspectul Mircea Octavian Bica a comis prin prin intermediul societăţii sale două infracţiuni de evaziune fiscală.

"Faptele sunt comise în legătură cu una din societăţile unui alt suspect. Gruparea care este cercetată şi care este compusă din mai multe persoane fizice şi persoane juridice utiliza pentru activităţile ei un număr de trei societăţi comerciale care beneficiau de lucrări publice pentru a scădea impozitul pe profit şi TVA. Au fost înfiinţate două societăţi de tip conductă şi încă o societate de tip fantomă prin intermediul cărora erau înregistrate operaţiuni de cheltuieli fictive, iar sumele de bani virate în cadrul circuitului evazionist erau ulterior retrase prin retrageri de numerar efectuate la ATM-uri ale unor unităţi bancare", a declarat şeful DIICOT Braşov.

El a explicat că ancheta a pornit ca urmare a unei sesizări formulate de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, cu care a colaborat, procurorii solicitând de-a lungul anchetei o serie întreagă de controale, prejudiciul estimat până acum fiind de circa 3,4 milioane de lei.

" Soţul Alinei Bica nu este implicat în activitatea grupului şi în circuitul evazionist, cu firma sa a relaţionat cu una din societăţile care are implicare în grup. În acest moment se efectuează audieri şi măsurile preventive vor fi adoptate după finalizarea audierilor. Firmele principale ale grupului aveau ca şi domeniu de activitate construcţiile şi celelalte, practic, erau firme care nu aveau obiectiv de activitate, declarativ tot construcţii. În acest caz sunt audiate în total un număr de 11 persoane", a mai spus şeful DIICOT Braşov.

UPDATE 12.30 - Procurorul şef al DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, a declarat la Antena 3 că activitatea infracţională a acestei grupări a început în luna decembrie a anului 2010, iar ultimele retrageri de numerar au avut loc la începutul anului 2014. 

Procurorul a precizat că prejudiciul total în acest dosar este de 3,4 milioane de lei, iar sumele circulate prin intermediul firmelor vizate în dosar ajung la peste 7 milioane de lei.

Întrebat în legătură cu măsurile preventive ce vor fi cerute pentru suspecţii din dosar, procurorul a subliniat că ele vor fi stabilite după finalizarea audierilor.

UPDATE 12.00 -
Soţul Alinei Bica, suspectat de spălare de bani şi evaziune fiscală, este acuzat de procurori că a adus un prejudiciu statului în valoare de 80.000 de lei, din totalul de 11 milioane de lei.

Procurorii DIICOT Braşov fac, miercuri dimineaţă, zece percheziţii la firme importante în domeniul construcţiilor din Făgăraş, într-un dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală.

Vizată în acest dosar este inclusiv o firmă controlată de soţul Alinei Bica, Mircea Bica. Surse au precizat că soţul Alinei Bica a fost luat de acasă de către procurorii DIICOT şi este în drum spre sediul instituţiei, urmând să fie audiat.

În cursul zilei de astăzi, unsprezece persoane urmează să fie duse la audieri la sediul DIICOT Braşov.

Prejudiciul calculat în acest dosar se ridică la 11 milioane de lei.

Surse judiciare citate au precizat că liderul grupării, Dan Vasile, apare în denunţul lui Ovidiu Tender de la DNA, potrivit căruia acesta ar fi luat, împreună cu soţul Alinei Bica, pachetul majoritar de la UPRUC.

Potrivit aceloraşi surse, Bica are o firmă de afine şi este suspectat că a scăzut şi el facturi în sumă de 80.000 lei.

Citeşte şi: Dosarul Romprest a fost trimis în judecată. Florian Walter este de negăsit

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 iun, 15:16
Ciprian Stan-Timisoara
preluare comisarul.ro
Ce a absolvit până la urmă? O facultate particulară neacreditată.

Daciana Octavia Sârbu a absolvit, la particular, facultatea de drept a celebrei universități Tibiscus din Timișoara. Care, în 2000, când spune ea că a absolvit, nu era acreditată. S-a acreditat în 2002. Cum dracu' s-o fi înscris ea la doctorat în 2001?
03 iun, 17:07
kjljkl
”Desteapta!”
”Dacieana” afacut Dreptul la o privată ..că așa era pe vremuri ...după 1999 ....nu intrai la Stat ...mergeai la privat ..care facultate nu era acreditată...dar puteai da licenta in altă parte...vezi Bucuresti..că doar tata veghea la buna educație a odraslei.Apoi a facut și colegiul de aparare Nato..si după ce Turcescu a pus-o în genunchi la propriu cu șarmul său de latino jurnalist....a pus-o să ”ezplice” ce înseamnă...și evident nu a stiut
03 iun, 14:01
Palada Pufosul
comisarul.ro:foaie verde si-o lalea,noi ne facem ca lucra
3 dosare se află în acest moment în moarte clinică la DNA. Și opinia publică aproape că a uitat că aceste dosare au fost deschise.

Luat cu mare tam-tam și speranțe din partea românilor de la Parchetul General, Dosarul Diaspora este, până în acest moment, un mare fâs.

Un alt dosar uitat este Dosarul Bechtel. Nici până în ziua de astăzi poporul român nu a aflat dacă mai există sau nu în posesia statului român contractul original. Foarte ciudat, nu? Ca și în cazul returnării garanției de 10 milioane de euro către firma lui Gruia Stoica, tot Dan Șova a fost în funcție și la momentul îngropării, cu plata de compensații, contractului cu americanii de la Bechtel.

Dosarul disjuns al lui Ilie Sârbu. Cu, din nou, Dan Șova băgat și el printre înregistrări.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ