Primarul Braşovului a fost reţinut: e acuzat de dare şi luare de mită. A folosit MITA în campania electorală

| 29 iun, 15:01

Primarul municipiului Braşov George Scripcaru a fost reţinut, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit - 4 infracţiuni, informează Direcţia Naţională Anticorupţie.

Edilul va fi prezentat marţi la Tribunalul Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Potrivit unui comunicat al DNA postat luni seară pe site-ul instituţiei, George Scripcaru, în perioada 2010-2012, în baza unei înţelegeri prealabile cu alte persoane, a acţionat şi a determinat funcţionari din Primăria/ Consiliului Local Braşov şi angajaţi din cadrul SC CET SA şi SC Tetkron SRL să-şi exercite defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia încheierii unor contracte/ convenţii cu o firmă, urmărind obţinerea pentru aceasta şi persoanele care o administrau de foloase necuvenite, respectiv sume de bani şi bunuri din patrimoniul societăţilor deţinute de municipalitate.

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, a fost reţinut pentru 24 de ore . Scripcaru a fost prezent, luni, la percheziţiile care au avut loc la sediul Primăriei, iar la finalul acestora a fost adus la Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov, pentru audieri.

Scripcaru a fost ridicat de la domiciliul său, unde de asemenea au avut loc de asemenea percheziţii, în cursul dimineţii, şi dus cu duba la sediul Primăriei.

El este acuzat de abuz în serviciu, de infracţiuni de corupţie şi fapte asimilate corupţiei, săvârşite pe parcusul a cinci ani, 2010 - 2015. Prejudiciul rezultat este estimat la circa 26 milioane de lei, potrivit RomaniaTv.

Procurorii DNA au efectuat luni percheziţii la Primăria Braşov, la biroul utilizat de George Scripcaru, cel al şefului Serviciului Investiţii şi al directorului executiv adjunct al Direcţiei Tehnice, precum şi la domiciliul edilului şi al altor persoane, sediile mai multor firme, printre care la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL, SC Bepco SRL şi SC Tetkron SRL. 

Primarul municipiului Braşov ar fi implicat în dosar pentru că ar fi făcut demersuri de favorizare a firmei Bepco pe piaţa energiei prin devalizarea SC CET SA Braşov, societate deţinută de UAT Braşov. 

Conform surselor, DNA face cercetări cu privire la abuz în serviciu în legătură cu încheierea unor contracte de vânzare-cumpărare sau prestări servicii de către SC CET SA Braşov sau SC Tetkron SRL, societăţi deţinute de UAT Municipiul Braşov cu SC Bepco SRL Ghimbav, controlată de Simina Costan, Călin Filimon Costan şi Mihai David (fost director Hidroelectrica SA). 

Procurorii susţin că prin acestea s-ar fi urmărit devalizarea celor două societăţi şi scoaterea lor de pe piaţa energiei în favoarea Bepco, producând un prejudiciu de peste un milion de euro în bugetul local.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ