Primarul Braşovului, George Scripcaru, DUS în faţa instanţei cu propunere de arestare

| 30 iun, 08:37

Primarul Braşovului, George Scripcaru, şi-a petrecut noaptea în arestul poliţiei. Edilul a fost reţinut ieri de procurorii DNA şi va fi dus astăzi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

George Scripcaru este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită, după ce ar fi înlesnit unor firme încheierea de contracte cu municipalitatea.

O parte din banii obţinuţi au fost folosiţi, din dispoziţia sa, în campania PDL pentru alegerile locale din 2012, spun anchetatorii.
Procurorii au descoperit că în perioada 2010-2011, la intervenţia primarului George Scripcaru, Centrala Electrică de Termoficare din Braşov şi-a pus gratuit la dispoziţia unei firme private resursele şi a încheiat contracte pe 15 ani cu aceasta  prin care se angaja să cumpere electricitate.
A doua societate de stat devalizată, TETKRON, a fost creată special pentru a favoriza şi intermedia afacerile firmei private favorizată de Scripcaru. Director a fost pusă o persoană apropiată primarului, o fostă directoare economică al CET-ului, iar compania a preluat serviciul de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în Braşov.

Citeste si: Primarul Braşovului a fost reţinut: e acuzat de dare şi luare de mită. A folosit MITA în campania electorală

Dar întrucât nu dispunea de fonduri şi nici de o reţea de distribuţie, i-au fost vândute, mult subevaluat, chiar utilajele de la CET. Un control al Curţii de Conturi a stabilit că bunurile au fost vândute cu peste 1,2 milioane de lei, sub valoarea reală.
Anchetatorii spun că George Scripcaru a dat dispoziţie ca o parte din banii obţinuţi să fie folosiţi pentru cumpărarea de materiale electorale, în campania pentru alegerile locale din anul 2012.
Apoi, pentru a-şi acoperi faptele, edilul a cerut ca trei angajaţi, indicaţi de el, să fie traşi la răspundere de Consiliul de Administraţie al SC Tetkron pentru decontări ilegale.
Procurorii spun că, în total, prejudiciul adus Braşovului de George Scripcaru atinge un milion de euro. Banii ar fi ajuns în buzunarele oamenilor de afaceri care administrau respectivele societăţi comerciale.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 iun, 09:30
TUDOR POPESCU
ISTORIE
In 2010 viceprimarul Razvan Murgeanu m-a recrutat de pe o pagina de ziar , m-a adus in birou unde i-am expous ce e de faptt termoficarea . Unul din primele gesturi a fosr sa-l sune pe Scricaru si sa-i ataga atentia ca subtilitatile incalzirii cenralizate DE-PSESC COMPETEMNTEL UNI PRIMAR si m-a recomandat lui Scipcaru . Acesta insa a declarat ca stie lectia si ca o va face mai bine ca in Bucuresti ... DECI NU E NIMIC CIUDAT IN ACEST DEMERS AL POLITIEI. PRIMARII NU AU CUNOSTINTELE NECESARE GESTIONARII UNUI ASTFEL DE SERVICIU FARA A AVEA IN PREAJMA CONSILIERI SPECIALISTI R E A L I

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ