STENOGRAME: Senatorul Cordoş i-a cerut fiicei sale să ascundă probe incriminatorii

| 24 apr, 14:35

Senatorul PSD de CLuj Alexandru Cordoş i-a cerut fiicei Andreea Alexandra să ascundă o geantă cu documente care o incriminau pe soţia sa, după ce a aflat că aceasta era vizată de o anchetă penală, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a Mihaielei Cordoş pentru fapte de corupţie.

Senatorul Alexandru Cordoş a intervenit pe lângă funcţionari ai statului pentru mai multe persoane care au cumpărat influenţă de la soţia sa, potrivit interceptărilor din referatul intocmit de procurorii DNA.

"După ce organele de urmărire penală s-au deplasat la biroul inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia, iar membrii familiei au aflat de acţiunea organelor de urmărire penală, în vederea ascunderii unor mijloace de probă, de îndată, la solicitarea lui Cordoş Alexandru, Cordoş Andreea Alexandra s-a deplasat în comuna Floreşti, judeţul Cluj, la locuinţa unei prietene, unde a dus, spre a fi ascunsă, o geantă cu mai multe bunuri, existând suspiciunea reală că în geanta respectivă sunt înscrisuri sau bunuri care au legătură cu activitatea infracţională reţinută în sarcina inculpatei Cordoş Mihaiela Lucia. Având în vedere cele expuse, există o suspiciune reală că se încearcă împiedicarea desfăşurări normale a anchetei penale, prin ascunderea unor mijloace de probe incriminatoare pentru inculpată", se arată în referat.

Potrivit procurorilor DNA, alte probe au fost ascunse pe 23 aprilie de sora Mihaelei Cordoş, la cererea mamei celor două.

"În urma probelor administrate în cauză a rezultat faptul că la data de 23 aprilie 2015, Bara Nastasia, mama lui Cordoş Mihaiela Lucia, a purtat o discuţie telefonică cu fiica acesteia, Rus Adriana Gabriela, solicitându-i să vină să ridice de la locuinţa familiei Cordoş, unde se afla, o plasă, rezultând din context că în interiorul acesteia s-ar afla bunuri/documente aparţinând familiei Cordoş. Discuţia dintre cele două a avut loc în contextul în care au luat cunoştinţă de faptul că se efectuează acte de urmărire penală faţă de Cordoş Alexandru, Cordoş Andreea Alexandra şi Cordoş Mihaiela Lucia", se menţionează în referat.

Citeşte şi: Judecătorul Stan Mustaţă, 10 ani de închisoare

Dintr-o discutie telefonica purtata intre senator si sotia acestia, pe 5 decembrie 2014, reiese că senatorul Cordoş urma să intervină la anumite persoane cu funcţii de decizie, cel mai probabil din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, în vederea câştigării unui concurs de către o persoană de la care Mihaiela Cordoş primise bani:

Cordoş Alexandru: Da, Mihaela.

Cordoş Mihaiela Lucia: Apăi io nu ştiu ce-ai, ce-o făcut Tudor când s-o dus acolo, că-i foarte supărat copilu', io n-am înţeles nimica.

Cordoş Alexandru: No, dă-l în ... că tu numa' proşti de-ăştia ai pe lângă mine, om vorbi când ajungem acasă.

Cordoş Mihaiela Lucia: Şi ălalalt se duce undeva sau nu se duce? Cordoş Alexandru: Nu ştiu încă, luni merge iară să mai vadă.

Cordoş Mihaiela Lucia: Îhm. Da' o fost şi el?

Cordoş Alexandru: Da, da...

Dintr-o alta discuţie telefonică purtată în data de 27 martie 2015 reiese că senatorul Cordoş era nemulţumit de faptul că trebuia să facă rost de bani pentru a restitui sumele pretinse şi primite de soţia sa de la persoane cărora nu reuşise să le rezolve solicitările.

"Eu nu mai... las-o în adevărul ei, na, nu pot să spun la telefon ce o mai făcut şi astăzi, ce o trebuit să mai rezolv şi astăzi şi fiecare zi a vieţii mele şi cu asta basta", i-a spus Alexandru Cordoş interlocutorului său.

Totodata referatul procurorilor DNA scoate in evidenta faptul că, de cele mai multe ori, Mihaiela Cordoş discuta destul de evaziv cu cei care îi dăduseră bani. Ea evita, totodată, să poarte conversaţiile de pe telefonul personal, apelând la telefoanele unor rude sau apropiaţi.

Citeşte şi: Gabriel Oprea, în atenția DNA. CE acuzaţii i se aduc vicepremierului

Mihaiela Lucia Cordoş, referent la Spitalul Clinic Judeţean Cluj, soţia senatorului Alexandru Cordoş, va fi prezentată vineri Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, aceasta fiind acuzata de trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale).

Potrivit DNA, în intervalul noiembrie 2014 - prezent, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse între 1.000 şi 10.000 de lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său, Alexandru Cordoş, o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj şi al altor instituţii publice, să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/ locuri de muncă cum ar fi cele de profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult etc. Procurorii susţin că, în perioada ianuarie - aprilie 2015, în activitatea sa infracţională Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Cordoş, care cunoştea faptul că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane.



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ