Adrian Sârbu RUPE TĂCEREA! Dezvăluie căile secrete ale Justiției

| 23 apr, 09:32

Adrian Sârbu, aflat în arest preventiv în dosarul acuzat de spălare de bani și instigare la evaziune fiscală, i-a scris jurnalistului Ion Cristoiu ce strategie de apărare are și cum privește lucrurile care i se întâmplă în prezent.

"Adrian Sârbu n-a fost un mogul  al presei noastre postdecembriste, nici măcar în sensul neschilodit cu care a pricopsit Traian Băsescu termenul. Adrian Sârbu a fost un constructor de instituții de presă, dar mai ales un mare descoperitor de talente", spune Ion Cristoiu pe blog.

Citeşte şi:  Un şef de la Poliţia Capitalei, DEMIS în urma imaginilor cu arestatul ADRIAN SÂRBU liber pe stradă

Prima reacţie a lui Adrian Sârbu după ce a fost surprins liber pe stradă

”Draga Jack, iti multumesc!
Conteaza foarte mult pentru mine, mai ales acum cand traiesc experiente pe care n-as fi crezut ca voi fi obligat sa le traiesc.
E o lectie despre nedreptate, abuz, ingratitudine, tradare. Despre negarea a tot ceea ce am creat in ultimii 25 de ani. Kafka, inchizitie stalinista. Un test util care mi-a intarit convingerea in valorile in care am crezut si pentru care m-am batut. Un moment de reevaluare a oamenilor din jurul mei!

Din aceeasi pozitie de minoritar pe care o impartim, te admir pentru felul in care tratezi actuala situatie politica / juridica dar mai ales morala a Romaniei. Din subteran, pot sa-ti confirm ca ai dreptate.

Eu am decis sa ma apar singur, invatand caile secrete ale Justitiei. Am descoperit o inchizitie care se auto divinizeaza. Prin cei ce, jenant, se considera oameni de opinie. Deocamdata esti singurul care se exprima altfel. Liber. Ai tot respectul meu.

Douzeci si cinci de ani m-am exprimat prin fapte. Am creat oameni si institutii. Ca si tine. Acum simt ca e momentul sa ies din tacere. E o datorie fata de mine si de prietenii care au crezut in mine. Esti printre ei! ”, încheie Adrian Sârbu scrisoarea către Ion Cristoiu.

"Cred că noi, jurnaliștii aflați încă în libertate, pînă cînd Binomul SRI-DNA nu va face rost de un denunț împotriva noastră, avem datoria să înlesnim celor aflați în arest preventiv comunicare cu opinia publică, fie și pentru a contracara incredibila propagandă stalinistă  dusă  împotriva lor de Divizia Presă a Binomului", subliniază Cristoiu.

Adrian Sârbu se află în arest preventiv din data de 4 februarie, fiind pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la evaziune fiscală, spălare de bani și instigare la delapidare.

Procurorii de la Parchetul General susțin că, la solicitarea lui Adrian Sârbu, inculpații Liliana Șerban, Roxana Dorina Grigoruță, Eugenia Bălan (arestată în altă cauză), Sorin Dinu, Daniela Reghină Cozac (cercetată în stare de libertate), Rodica Crisbășan și Dragoș Chiș, împreună cu Diana Atanasiu și Dragoș Eremia, au folosit o schemă infracțională în scopul sustragerii de la plata taxelor către bugetul de stat, schemă în care au fost interpuse mai multe societăți comerciale, care au derulat operațiuni fictive, în intervalul 2011 — 2014, în relația cu beneficiarii drepturilor de autor derulate de societățile din grupul Mediafax (SC Mediafax Grup SA, SC Mediafax SA, SC Apropo Media SRL).

Prejudiciul produs bugetului general consolidat al statului se cifrează la valoarea de 16.809.964 lei rezultat din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, la suma de 2.660.000 lei din săvârșirea infracțiunii de delapidare, fiind supusă spălării banilor suma de 2.893.607 lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ