Procurorii DNA au descins la sediul unei televiziuni. Serverul instituţiei a fost RIDICAT

| 22 apr, 18:05

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au descins azi la o televiziune! Este vorba despre Neptun TV. Reprezentanţii instituţiei au transmis astăzi un comunicat de presă referitor la controalele şi percheziţiile care au vizat Neptun Tv.

„Astăzi, 22 aprilie 2015, pentru a doua oară în două luni, DNA a descins în sediul central al Neptun TV din Constanţa, pentru percheziţii. Acţiunea de forţă a DNA survine simultan cu un aşa-zis control inopinat al ANAF – serviciul Antifraudă. Sunt vizate şi solicitate contracte, facturi, documente justificative, raportari contabile, balanţe, dovezi video pentru contracte comerciale încheiate de SOTI CABLE NEPTUN SRL cu firme partenere din grupul Conpress, dar şi cu alţi clienţi externi, în ultimii opt ani.

Departamentele financiar-contabil, juridic, administrativ şi publicitate ale televiziunii au fost blocate în operaţiunea de căutare în arhive, selecţie, copiere a tuturor documentelor solicitate. Ca şi-n percheziţia de la începutul lunii februarie, NEPTUN TV, în deplină transparenţă şi cu bună-credinţă în respectarea legii, a dat întreg sprijinul pentru a raspunde solicitărilor DNA şi ANAF.

Aducem însă la cunoştinţa opiniei publice că NEPTUN TV a devenit obiectiv-ţintă asupra căruia se fac presiuni fără precedent pentru a fi discreditat, compromis şi-n final lichidat.

Astfel, DNA a venit astăzi, ţintit, să ia serverul de e-mail cu TOATĂ corespondenţa electronică a TUTUROR angajaţilor NEPTUN TV. Intenţia era practic ca procurorii DNA să aibă acces la orice informaţie, din orice adresă de e-mail, inclusiv la surse confidenţiale, fapt care evident încalcă drepturile şi libertăţile internaţionale ale profesiei de jurnalist. Acest lucru n-a fost posibil pentru că toate adresele de e-mail ale angajaţilor NTV sunt găzduite pe servere externe.

Este fără precedent ca, în doar două luni, DNA şi ANAF, instituţii de forţă ale statului român, să descindă la sediul unei instituţii mass-media, dar şi la partenerii săi, pentru aceleaşi documente, în condiţiile în care de fiecare dată am răspuns solicitărilor şi, în mai multe rânduri, am transmis, în format electronic, răspunsurile ori documentele solicitate.

Dacă n-ar fi o manifestare a presiunii şi hărţuielii la care suntem supuşi, ar fi hilar că ANAF şi DNA pretind aceleaşi documente originale, şi nu copii conforme, şi sunt nevoite să şi le împartă după principiul „primul venit, primul servit!“.

Este inadmisibil ca din datele confidenţiale ale contractelor NEPTUN TV cu partenerii săi se scurgă în presă informaţii grav distorsionate care, propagate la ordin, ne aduc grave prejudicii.

Semnalăm că, prin frecvenţă şi semnificaţie, acţiunile DNA şi ANAF împotriva Neptun TV sunt de natură să determine o atmosferă încărcată de tensiune şi îngrijorare pentru cei 200 de angajaţi şi familiile lor, cu efecte grave asupra îndeplinirii atribuţiilor de serviciu şi implicit asupra companiei.

În egală măsura, transformarea NEPTUN TV în ţintă şi trofeu pentru procurorii DNA şi inspectorii ANAF distorsionează grav percepţia clienţilor şi telespectatorilor noştri şi determină subminarea comercială a televiziunii.

Pentru toate aceste motive esenţiale considerăm că acţiunile împotriva NEPTUN TV reprezintă, prin consecinţele reale, un grav atentat la independenţa şi libertatea presei„, se arată în documentul care la final este semnat GABRIEL SORIN STRUTINSKY, PREŞEDINTE SC SOTI CABLE NEPTUN SRL.

Tag-uri: descinderi, DNA, Neptun TV
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ