DETALII ŞOCANTE: Fostul secretar de stat Ovidiu Puţura a primit servicii sexuale drept şpagă

| 22 apr, 16:47

Fostul secretar de stat Ovidiu Puţura, trimis miercuri în judecată pentru fapte de corupţie, a beneficiat de mai multe foloase necuvenite, printre care şi plata unor servicii sexuale, pentru a face trafic de influenţă în favoarea unui inculpat cercetat într-un dosar penal, potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, informează Agerpres.

"În perioada 2013 - 2014, inculpatul Puţura Ovidiu a primit de la Ţăranu Laurenţiu foloase necuvenite constând în suportarea cheltuielilor aferente unor partide de vânătoare, suportarea cheltuielilor aferente unor sejururi la mare, plata unor servicii sexuale, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei pentru a interveni la judecătorii din dosarul (...) aflat în apel la Curtea de Apel Constanţa şi în care martorul Ţăranu Laurenţiu avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia", se arată în rechizitoriu.

Potrivit procurorilor, Puţura a participat, în noiembrie 2013, la o partidă de vânătoare pe timp de noapte organizată de Laurenţiu Ţăranu la Sinaia. Cu aceeaşi ocazie, fostul secretar de stat a beneficiat şi de compania unor persoane de sex feminin "pentru care costurile aferente serviciilor prestate au fost suportate de Ţăranu Laurenţiu".

De asemenea, Puţura a participat în mai 2014 la o petrecere restrânsă, organizată la un local de lux din Bucureşti, ocazie cu care ar fi beneficiat din nou şi de compania unor persoane de sex feminin, ale căror servicii au fost plătite de Laurenţiu Ţăranu.

Procurorii mai susţin că în perioada 29 mai - 1 iunie 2014, Ovidiu Puţura a beneficiat de un sejur la un hotel din Mamaia, pentru el şi o persoană de sex feminin, costurile aferente fiind suportate de acelaşi Ţăranu, care anterior i-a dat şi suma de 30.000 de lei.

"Din cercetările efectuate rezultă că inculpatul Puţura Ovidiu a primit foloase necuvenite de circa 30.000 de euro, promiţând în schimb obţinerea unei soluţii favorabile în dosarul penal", se precizează în rechizitoriu.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ovidiu Puţura, judecător suspendat la Tribunalul Bistriţa şi fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, pentru dare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, în noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-a promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa - Secţia civilă, că, din funcţia pe care o va exercita în perioada următoare în Ministerul de Justiţie, respectiv aceea de secretar de stat, sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei, a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

"În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat judecătoarei Iacob să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant recurent. În acelaşi context, Puţura a remis inculpatei Iacob, prin intermediul soţiei sale, foloase necuvenite, constând în articole de încălţăminte", se arată în comunicat.

DNA precizează că, în perioada 2013 - 2014, Ovidiu Puţura a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, cheltuieli aferente unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

În cauză, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra sumelor de 80.970 euro şi 966 USD, ridicate de la Ovidiu Puţura cu ocazia percheziţiei domiciliare.

Procurorii anticorupţie au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de Corina Iacob pentru luare de mită.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţi de Apel Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 apr, 17:13
BASINESCU AMANTUL FARA PAR,PE LIMBA
MARE TEMBEL ESTI,IDIOTULE !!!!!
BA,PUTULICA, DAR STRAMB MAI ESTI.SI CHIOR.CE VAD CURVETURILA LA TINE?
BANI FURATI DIN BUGETUL STATULUI.BOULE DE COPITA.PUTULICA,BAG-O IN
PAMANTUL MATII ,DE SCHIZOFRENIC.DUTE REPEDE IN TARCUL DE VACI.ACOLO
SA STAI PANA TE IA DRACUL, DE BANDIT.NU MA INTRECI TU PE MINE LA CURVE,
CU PLATA DIN BUGETUL STATULUI.HAI SA NE CUPLAM SI FU.....IMPREUNA

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ