George Maior DEZVĂLUIE care sunt ambiţiile politice ale şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi

| 24 apr, 16:41

Fostul şef al SRI, George Maior, a subliniat la Adevărul care sunt scopurile politice ale şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

George Maior a subliniat că nu a avut senzaţia niciodată că Laura Codruţa Kovesi ar avea ambiţii politice, aşa cum s-a speculat în presa din ultima vreme.

"Niciodată. Nu am avut nici cea mai mică senzaţie în acest sens. O cunosc ca o profesionistă, dedicată meseriei. Că se mai proiectează în diverse medii, aici este şi răspunderea unora care vor să cuantifice în sens de credibilitate reprezentanţii acestor instituţii, când vezi că ai 50, 50, 60%, tot te gândeşti că acel capital ar putea fi folosit şi în sens politic.

Citeşte şi: George Maior îl CONTRAZICE pe Ion Iliescu în privinţa CIA: Nu au existat asemenea centre speciale

Poate că nu ar trebui să prezentăm asemenea persoane, în asemenea clasamente. Sau poate este bine din punctul de vedere al evaluării eficienţei instituţiei ca atare".

Cum vede binomul SRI-DNA

"Nu există un binom SRI-DNA, ci o cooperare în limitele legislaţiei. Nu cred că face bine discursului românesc în cadrul lumii civilizate. Nu face bine nici celor care au nevoie de mijloace legale pentru a se apăra. Nu cred că vor câştiga ceva dintr-un asemenea tip de discurs.

Cred că instituţiile acestea s-au maturizat. Nu face bine nimănui intrarea într-o dezbatere de acest tip. Procurorii sunt rupţi din această dinamică politică.

Nu are ca obiectiv DNA sau SRI înlocuirea clasei politice. Sunt efecte generate de trimiterea în judecată a unor personaje politice importante. Vin alegerile, listele vor fi umplute. Ar face bine să vină cu oameni cu integritate. Este o consecinţă a unui fenomen, nu este o direcţie asumată de DNA sau altă instituţie. Există un element de descurajare a unor oameni din admnistraţie să procedeze la acte de corupţie, ceea ce este îmbucurător. Nu pot să cred că dacă există un proces legal cu anumite contracte, cineva care semnează va fi pur şi simplu învinovăţit. Nu are nimeni de ce să se teamă dacă lucrurile se fac legal şi corect.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
01 mai, 12:25
alina
oferta de lucru!
Atât timp cât vei continua să susţii în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ţi le doreşti, acestea vor continua să se petreacă în viaţa ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]
27 apr, 13:33
anitei valeriu
afaceri
Valorifica-ti timpul liber si castiga bani de acasa. Cautam operatori pc( cunostinte minime) seriosi si rabdatori. INSTRUIREA se face prin 12 cursuri gratuire prin email, iar la terminarea acestora puteti continua sau va puteti retrage. Poti castiga 300 euro pe luna pentru inceput si castigul poate creste, dar pe termen lung. Trimite "Info" la adresa de email :
[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ