Alina Bica, dezvăluiri despre relaţia cu Elena Udrea. Ce a spus fosta şefă DIICOT despre faimosul filaj de la Paris

| 27 mai, 22:36

Alina Bica, aflată în arest la domiciliu, a explicat, într-un interviu acordat România TV, circumstanţele faimosului filaj de la Paris. Totodată, fosta şefă a DIICOT a povestit şi despre prietenia cu Elena Udrea.

 

Alina Bica a povestit într-un interviu acordat România TV cum a cunoscut-o pe Elena Udrea şi cum între ele s-a legat o prietenie pe care şi-o asumă şi în ziua de azi.

"Eu sunt un om care îşi asumă lucrurile. Pe mine m-a învăţat tata într-un fel şi eu respect modul în care tata m-a educat pe mine acasă. Aşadar, eu îmi asum prietenia cu Elena Udrea, normal. Spre supărarea unor domni, da. Nu am vorbit cu Elena Udrea de când am fost eliberată. Şi nu pentru că mi-e teamă că mi-aş putea complicat situaţia penală, ci pentru că nu a fost cazul. Nu am ce să complic, pentru că nu am interdicţie să iau legătura cu doamna Udrea. Dar fiecare cred că ar trebui să-şi analizeze viaţa şi să se reacomodeze după o experienţă traumatizantă", a declarat Alina Bica.

Citeşte şi: Alina Bica, dezvăluiri explozive: "Cât am fost șefă DIICOT, șoșoteam în casă. Nu ieșeam dezbrăcată din baie"

Fostul procuror susţine că, încă dinaintea numirii sale în funcţia de procuror şef al DIICOT, a informat "toţi factorii de decizie" cu privire la apropierea ei de Elena Udrea şi că s-a arătat pregătită ca, în cazul unei eventuale incompatibilităţi generate de prietenia cu Udrea, să renunţe la nominalizare.

"Vreau să vă spun un lucru. Eu m-am apropiat de Elena Udrea, am devenit prietene. Ne ştiam din Guvern. Am devenit prietene cu vreo trei luni înainte ca domnia sa să nu mai fie ministru, când am cunoscut-o pe mama Elenei. După ce nu a mai fost ministru, iar eu am ajuns cine am ajuns, mie mi s-a părut ca fiind o lipsă crasă de caracter să neg prietenia cu o persoană care a ales să fie prietenă cu mine când era foarte puternică în ţara asta. Eu când am fost propusă pentru funcţia de şef al DIICOT, am adus la cunoştinţă tuturor factorilor de decizie din această ţara relaţia de prietenie cu Elena Udrea. Am spus tuturor că sunt prietenă cu Elena Udrea", a declarat Alina Bica, potrivit sursei citate.

Fosta şefă DIICOT a povestit şi cum a ajuns la Paris, alături de Elena Udrea, în anul 2014, de Valentine's Day:

"Un magistrat are 35 de zile de concediu pe an. Eu am o restanţă de 300 de zile de concediu în ultimii 10 ani. S-a întâmplat de Valentine's Day, în 2014, să constat că ar urma să îmi petrec ziua respectivă singură acasă din cauza unor probleme de natură familială. Şi, constatând că în 2014 nu voi pleca în concediu, anunţasem lucrul acesta, în momentul în care doamna Udrea mi-a spus că petrece Valentine's Day la Paris, nu mi s-a părut un capăt de ţară faptul că aş merge să stau o zi acolo. Pentru că iar unii domni nu or să fie foarte fericiţi de ceea ce spun: eu am cunoscut-o pe Elena cu o altă faţetă decât o ştie restul lumii. Eu nu fac acum apologia personalităţii Elenei Udrea, dar între ceea ce se prezintă la televizor şi cum o cunosc eu pe doamna Udrea este o mare diferenţă".

Citeşte şi: Alina Bica, despre arest: A trebuit să îmi spun de 300 de ori pe zi că sunt Alina Bica

În finalul interviului Alina Bica a mărturisit că prietenia cu Elena Udrea nu i-a folosit, dar nici nu i-a dăunat. "Cred că prietenia cu Elena Udrea nici nu mi-a folosit, nici nu mi-a dăunat, pentru că dacă doamna Udrea ar fi dorit sau s-ar fi întâmplat lucrurile cum se povesteşte la anumite posturi de televiziune, nu mai eram şefă la DIICOT", a mai spus Alina Bica.

Citeşte mai mult pe Romania TV

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ