Lovitură pentru Dacia. Jumătate dintre mașinile vândute NU sunt făcute în România!

| 04 ian, 15:45

Lovitura pentru Dacia. Producătorul auto român a ajuns la 3% cotă de piaţă în Europa şi se luptă direct cu Hyundai sau KIA pe piața europeană. În același timp, doar jumătate din maşinile vândute la nivel mondial mai sunt asamblate la Mioveni, iar restul în Maroc.

Dacia se pregăteşte să treacă de pragul de 3% cotă de piaţă în Europa, potrivit datelor de pe portalul carsalesbase.com, procent aferent unui volum de vânzări de circa 470.000 de maşini, produse la Mioveni, Tanger şi Casablanca.

Dacia a profitat de concentrarea pieţei auto europene fie către segmentul premium, fie către cel low-cost, în special în timpul recesiunii economice, iar brandul românesc şi-a majorat constant cota de piaţă începând cu anul 2004 atunci când a fost relansat.

Pentru prima dată în istoria mărcii Dacia, doar jumătate din maşinile vândute la nivel mondial mai sunt asamblate la Mioveni, iar restul în Maroc, potrivit ZF.ro. Chiar şi aşa, uzina românească mizează în primul rând pe SUV-ul Duster, cel mai scump din gamă alături de noile investiţii în automatizări.

Dacia a înregistrat în 2017 un nou record de vânzări în Franţa, 119.357 de autoturisme şi utilitare vândute. Constructorul auto francez Renault Group a anunţat marţi că în 2017 vânzările sale pe piaţa din Franţa au crescut cu 3,4% până la 673.869 de unităţi, cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani, graţie unei creşteri de 6,5% a vânzărilor Dacia, informează un comunicat de presă.

Grupul auto francez precizează că modelul Sandero este vehiculul cel mai vândut clienţilor persoane fizice în Franţa şi ocupă locul opt în topul primelor zece autoturisme. Succesul Duster nu dezminte, cu o creştere a volumelor de vânzări în pofida lansării unei noi generaţii.

'2017 este un an excelent pentru Grupul Renault în Franţa cu Renault care a realizat cel mai bun an de după 2011 şi Dacia care a stabilit un nou record de vânzări. Graţie noilor noastre game complet reînnoit ne putem concentra în 2018 pe noile provocări' a declarat directorul comercial de la Groupe Renault,

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ