Lovitură pentru români: prima ţară din Europa care reintroduce VIZELE

| 29 sep, 11:31

Marea Britanie va fi liberă să introducă vize pentru români, bulgari şi polonezi şi ar putea să facă acest lucru după retragerea din UE, în 2019, a declarat negociatorul pentru Brexit al Londrei, David Davis, potrivit euractiv.com.

Într-o conferinţă de presă, alături de negociatorul şef al UE, Michel Barnier, David Davis a fost întrebat dacă Marea Britanie intenţionează introducerea vizelor pentru cetăţenii din Polonia, Bulgaria şi România şi dacă acest lucru nu face parte din negocierile pentru Brexit.

“Da, vreau să vă spun că o vom face. Întrebarea e strictă. Vom fi liberi, de vreme ce nu vom mai fi membri ai Uniunii Europene, să ne facem politica de emigraţie aşa cum credem de cuviinţă. Aşa cum am mai spus însă, asta nu înseamnă că cetăţenii statelor UE nu vor putea veni sau munci în Marea Britanie, dar avem această libertate”, a spus Davis, potrivit euractiv.

Barnier a evitat să comenteze poziţia omologului său britanic, precizând doar că într-o etapă viitoare a negocierilor este oricând posibil să se ia în discuţie probleme precum imigraţia, care privesc cetăţenii ambelor părţi.

Pe de altă parte, Michel Barnier a spus că Marea Britanie şi Uniunea Europeană au nevoie de câteva luni pentru a înregistra "progrese suficiente" în negocierile pe tema Brexit.

Bruxellesul aşteaptă soluţionarea problemelor asociate condiţiilor ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană înainte de a trece la negocieri pe tema relaţiilor bilaterale post-Brexit.

"Există o nouă dinamică în negocierile pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, dar nu sunt suficiente progrese", a subliniat Michel Barnier.

"Singurul mod în care să se înregistreze suficiente progrese este ca toate angajamentele asumate în cadrul celor 28 de state membre să fie onorate", a subliniat negociatorul UE.

Tag-uri: vize
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ