Lovitură usturătoare pentru Putin. Rusia pierde șefia mult-dorită a Interpolului

| 22 noi, 20:47

Interpolul și-a ales președintele, în persoana sud-coreeanului Kim Jong-yang, care a câștigat postul în dauna rusului Alexander Prokopiuk, considerat favorit, spre îngrijorarea statelor occidentale.

Sud-coreeanul Kim Jong-yang este noul președinte al Interpol, ales cu votul a 194 de state, la congresul anual ținut la Dubai, scrie BBC.

Victoria este o veste bună pentru statele occidentale, care se temeau că postul ar putea fi câștigat de rusul Alexander Prokopiuk, șeful biroului Interpol de la Moscova.

Criticii administrației Vladimir Putin și ai lui Prokopiuk susţin că acesta a coordonat o politică care viza criticii şi disidenţii, în timpul mandatului său.

Interpolul și-a ales noul preşedinte după ce fostul şef, Meng Hongwei, a fost reţinut în China și a fost pus sub acuzare pentru luare de mită.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ