Lucia Varga: Noul Cod Silvic a trecut de Senat

| 10 dec, 2013

Noul Cod Silvic a trecut de Senat, cu mici amendamente, a anunţat, marţi, ministrul delegat pentru Păduri, Ape şi Piscicultură, Lucia Varga.

'Am trecut primul hop, a fost aprobat de Senat Codul Silvic, cu nişte amendamente, dar care sunt de acceptat, două- trei excepţii, aşa că putem merge mai departe spre Camera Deputaţilor, unde avem într-adevăr nevoie de sprijinul dumnevoastră. Domnii deputaţi ar trebui să susţină Codul Silvic în forma propusă de noi', a spus Lucia Varga, într-o dezbatere pe tema noului Cod Silvic, organizată de Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România.

Principala modificare adusă Codului Silvic este trecerea de la vânzarea lemnului estimat, din pădure, la vânzarea lemnului măsurat, din rampe şi depozite. Măsura va intra în vigoare progresiv, începând cu 1 ianuarie 2014, pentru 50% din masa lemnoasă, iar din 2015 pentru cealaltă parte de 50%. 

Alte modificări la proiectul de lege se referă la sprijinul acordat proprietarilor de păduri, prin asigurarea gratuit a pazei micilor proprietăţi de până la 30 de hectare şi plata de către stat a întocmirii amplasamentelor silvice, pentru a-i ajuta pe micii proprietari de păduri să beneficieze legal de dreptul de proprietate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ